STOP THE PRESS!

Finnair esittelee 100-vuotiaan Suomen ruokakulttuuria uusilla menuilla

Finnair tuo Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kolme uutta menua kaukolentojensa tarjoiluunsa. Suomalaista terveellistä ja maukasta ruokaa esittelevät menut on luotu yhteistyössä ELO-säätiön kanssa.

Kaukolentojen business-luokassa suomalaiset juhlamenut

Helsingistä lähtevien kaukolentojen   business-luokassa matkustavat asiakkaat pääsevät nauttimaan   keittiöpäällikkö   Eero Vottosen menusta, joka juhlistaa   100-vuotiasta Suomea.   Menun   pääosissa ovat silakka, karjalanpaisti sekä herkkutattikeitto savustetulla hirvellä.   ELO-säätiön   tukema   Vottonen saavutti tammikuussa kuudennen sijan merkittävässä   Bocuse   d’Or   kilpailussa Ranskan Lyonissa.

“Satavuotisjuhlan menu pohjautuu siihen, mitä Suomi ja sen ruokakulttuuri merkitsevät itselleni”, kertoo Eero Vottonen.   ”On kunnia tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa ja olen innoissani päästessäni esittelemään suomalaisia makuja tuhansille lentomatkustajille.”

Helsinkiin saapuvien kaukolentojen business-luokassa nautitaan   makuja   ELO-säätiön luomasta Suomi 100 -menusta: graavilohta, kirjolohta sekä karjalanpaistia.   Variaatioita ELO-säätiön Suomi 100-menusta tarjoillaan myös Suomen   suurlähetystöissä ympäri maailmaa. Menut ovat tarjolla Finnairin kaukolentojen business-luokassa 4.10.2017 – 9.1.2018

Economy -luokan menu juhlistaa suomalaista kouluruokaa

Finnairin kaukolentojen   economy -luokassa tarjoillaan 5.7.2017 – 9.1.2018 Elo-säätiön ja turkulaisen Cygnaeus alakoulun yhteistyössä luoma menu, jota on inspiroinut   suomalainen terveellinen ja herkullinen kouluruoka.   Suomi on tunnettu erinomaisesta koulujärjestelmästä, johon ilmainen kouluruoka kuuluu olennaisena osana.

Cygnaeus alakoulun oppilaat valitsivat menuun kuuluvat ateriat Finnairin keittiötiloissa järjestetyssä workshopissa, ja   ateriat räätälöitiin   sopimaan lentokonetarjoiluun. Ateriat ovat perinteisiä kouluruokasuosikkeja, kuten makaronilaatikkoa sekä lihapullia ja perunoita.

“Päätavoitteenamme yhteistyölle ELO-säätiön kanssa on ollut suomalaisen terveellisen ja herkullisen ruokakulttuurin esitteleminen   kansainvälisille asiakkaillemme”, kertoo   lentojen tarjoilusta   vastaava johtaja   Maarit Keränen.   ”Esimerkiksi terveellinen ja tasapainoinen kouluateria on olennainen osa Suomen tunnustettua koulujärjestelmää ja olemme ylpeitä voidessamme tuoda sen näkyviin lennoillamme.”

“Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstä Finnairin kanssa ja voidessamme esitellä suomalaista kouluruokaa”, sanoo ELO-säätiön   johtaja Seija Kurunmäki.   ”Suomi oli maailman ensimmäinen maa, joka tarjosi oppilaille ilmaisen kouluaterian vuonna 1943.   Vähitellen kouluateriat ovat tulleet entistä monipuolisimmiksi ja isoksi osaksi suomalaista koulujärjestelmää.”

Finnair juhlistaa 100-vuotiasta Suomea tarjoamalla kaukolennoillaan   ruokatarjoilun yhteydessä   myös ruisleipää ja karjalanpiirakoita. Molemmat näistä olivat kolmen äänestetyimmän ruokalajin joukossa, kun lähes 50 000   suomalaista äänesti   Suomen kansallisruokaa.

Lisätietoja ELO-säätiöstä: http://www.elo-saatio.fi/