STOP THE PRESS!

Julistetaiteen tuore parhaimmisto esillä Lahden julistetriennalessa

Lahden 20. kansainvälinen julistetriennale 2017 

Lahden perinteikäs julistetriennale valtaa jälleen kaupungin 9.6.–24.9.2017. Taidemuseoon tuodaan uusimmat julistetaiteen huiput Suomesta ja maailmalta. Triennalen oheisnäyttelyt ovat esillä kesän aikana Lahden historiallisessa museossa ja Lahden kauppatorilla.

Sähköinen ilmoittautuminen julistetriennaleen päättyi 15.12.2016. Määräaikaan mennessä ehdolle saapui 2100 julistetta noin 700 suunnittelijalta 60 maasta ympäri maailmaa. Kilpailutoimikunta valitsi näistä ehdokkaista näyttelyyn mukaan 345 julistetta 33 maasta. Erityisesti Kiina, Japani, Puola, Saksa, Sveitsi ja Iran ovat vahvasti edustettuina. Kansainvälinen jury valitsee palkittavat työt kesäkuun alussa 2017.

Tänä vuonna julistesarjoja on neljä: aatteelliset, sosiaaliset ja kulttuurijulisteet, ympäristöjulisteet, kaupalliset julisteet sekä erikoisteemalla itsenäisyys suunnitellut julisteet. Itsenäisyyssarja on suunnattu opiskelijoille ja alle 30-vuotiaille suunnittelijoille Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lahden kansainvälisen julistetriennalen 2017 suojelijana toimii opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Kansainvälisen juryn jäsenet ovat: 

Fons Hickmann, graafinen muotoilija / Saksa

Tomasz Boguslawski, graafinen muotoilija / Puola

Parisa Tashakori, graafinen suunnittelija / Iran

Erich Brechbühl, graafinen muotoilija / Sveitsi

Klaus Welp, graafinen suunnittelija / Suomi

Julistetriennalen yhteistyökumppanit: 

Grafia ry, Askon Säätiö, Grano Oy, JCDecaux, Julisteen ystävät -kilta, Lahden tori, Lauri Tarasti, Mikkelin kuvitustriennale, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Valopalkki Oy.

Lahden kansainvälinen julistetriennale on osa Suomen 100-vuotisohjelmaa.