STOP THE PRESS!

Yhdysvaltalainen kauhuelokuvajätti solmi levityssopimuksen palkitun suomalaisen lyhytelokuvan kanssa

Maailman suosituin kauhuelokuvasivusto sekä tunnettu elokuvatuotantoyhtiö Bloody Disgusting julkaisi tänään yksinoikeudella maailman internet-ensi-illassa Toni Kristian Tikkasen ohjaaman festivaaleilla useasti palkitun lyhytelokuvan The Silent, osana World of Death -nettisarjaansa. Nettilevityksen lisäksi Tikkanen on solminut levityssopimuksen myös myöhemmin tapahtuvan bluray-julkaisun suhteen.

Tikkanen on ensimmäinen suomalainen ohjaaja, jonka teos on valittu esitettäväksi World of Death -sarjaan. Julkaisua edeltäneen elokuvafestivaalikierroksen aikana The Silent esitettiin yli 30 festivaalilla 14 eri maassa ja se on palkittu viisi kertaa.

Kauhuvaikutteinen The Silent kertoo pienen tytön (kuvausaikana vasta viisivuotias Frida Rossi) matkasta unimaailman ja vielä painajaismaisemman todellisuuden välissä. The Silent on aiemmin muun muassa kesäkuussa teatteriensi-iltansa saavan Viraali-elokuvan sekä palkittujen Arman Pohjantähden alla- ja Vain elämää -sarjojen leikkaajana toimineen Toni Kristian Tikkasen debyyttilyhytelokuva.

Bloody Disgustingin toimittaja Tony Wash kuvaa ylistävässä arviossaan The Silent -lyhytelokuvaa seuraavasti: ”Tämä on kauhuelokuva, josta Bergman olisi ollut ylpeä – vahvasti tyylitelty ja kerronnaltaan sekä symboliikaltaan salamyhkäinen.”

Katso elokuva täältä: https://youtu.be/2U9pfi2Oie8

Alkuperäinen Bloody Disgustingin artikkeli aiheesta: http://bloody-disgusting.com/indie/3439122/world-death-ep-82-silent/