STOP THE PRESS!

Avoin kirje uuden Winter Solstice -talvifestivaalin puolesta

Voittoa tavoittelematon yhdistys tukee toiminnallaan nuorten suomalaisten artistien kehityshankkeita.

Mitä pitää tehdä silloin, kun joukko nuoria ja maan huippuartistit haluavat toteuttaa yhdessä uuden talvifestivaalin, mutta kukaan ei haluaisi menettää vaikkapa kotiaan taloudellisen riskin vuoksi? On aika laskea ilmoille hätähuuto!

Nyt ovat käsillä viimeiset hetket mahdollistaa Helsingin Suvilahteen ikimuistoinen talvimusiikkifestivaali 1.-2. joulukuuta ja nähdä siellä parhaat Suomi-bändit. Tapahtuman taloudellisesti mahdollistavat ennakkoliput festarille ovat myynnissä edullisimpaan mahdolliseen hintaan joukkorahoituskampanjassa 31.5. saakka osoitteessa: www.wintersolstice.fi/mesenaatti.

Festivaalin pääjärjestäjänä toimii voittoa tavoittelematon yhdistys, Solstice ry, jonka tavoitteena on pystyä toiminnallaan tukemaan nuorten suomalaisten artistien kansainvälistymistä. Yhdistyksen hallitus ja tuotantotiimi koostuu nuorista festivaalituotannon ja -markkinoinnin ammattilaisista.

Jos kampanja ei saavuta tavoitettaan, vaikeutuu tapahtuman toteuttaminen taloudellisesti huomattavasti ja vaihtoehtoisia ratkaisuja joudutaan etsimään kuumeisesti.

Mikä Winter Solstice?

Festivaaleilla – joihin lukeutuvat muun muassa Provinssi, Flow Festival, Ilosaarirock ja Qstock – työskennellyt ja festivaaleja rakastava tuttavaporukka, me noin viisitoista nuorta suomalaista, sai idean: mitä jos perustaisimme Suomeen tosi hyvän, uuden musiikkifestivaalin, mutta talveen? Se olisi Suvilahdessa, siellä olisi monta lavaa, parhaita suomalaisia artisteja vuosien varrelta ja keskellä pimeintä joulukuuta!

Idea oli riskialtis: mitä jos tulee huono sää? Sitä varten on ideoitu sisätiloja, lämmitettyjä ulkotelttoja ja ihania lämpimiä juomia. Pimeys on käännetty eduksi: upeat mahdollisuudet valoteoksille! Ja on vain jännittävää, jos festareille pukeudutaan toppahaalareihin. Suomalaista, hullua, ihanaa ja kaikki rakastetuimmat bändit, kuten Pepe Willberg, Leavings-Orkesteri, Ismo Alanko, Scandinavian Music Group, Kingston Wall FreakOut!, Wigwam Revisited, Don Johnson Big Band, Kotiteollisuus, Rajaton, Taiska, Jussi & The Boys, Litku Klemetti, Tiisu – kaikki lupasivat tulla! Ja monet näistä vielä esittämään ainutlaatuisen erikoiskeikan.

Mutta porukalla on ongelma: pääomaa tapahtuman järjestämiseen tässä mittakaavassa, jossa Winter Solstice olisi upeimmillaan, on saatava kasaan lisää. Mitä luultavimmin liput saataisiin myytyä syksyn mittaan, mutta riski on silti liian iso, ja jokainen voi kuvitella miten paljon tapahtuman ennakkoon maksettavat kulut ovat tämän mittakaavan tapahtumassa.

Olemme uskoneet joukkorahoituskampanjan voimaan, mutta huomanneet samalla, että sana ei ole levinnyt tarpeeksi, ja ihmiset eivät ole päässeet huomaamaan miten upea juttu festivaali-idea on. Tai miten elintärkeää on saada tämä ennakkorahoitus kasaan. Aika on vähissä.

Kampanja-aikaa on jäljellä enää joitain päiviä (31.5. saakka), ja matkaa minimitavoitteeseen on vielä useita kymmeniä tuhansia, mutta me uskomme hankkeeseen edelleen! Pyydämme teiltä kaikilta: tehdään tämä! Treffataan joulukuussa ulkofestareilla. Joohan?

Rahoittakaa kaikki kampanjaa, ja jos emme vimmaisesta uskosta ja yrittämisestä huolimatta saa tuota 50 000 euroa sittenkään täyteen, rahat palautetaan eikä kukaan menetä mitään. Jos taas rahat saadaan kuin saadaankin vielä kokoon, MAHTAVAA! Tulossa on erikoisimmat ja hauskimmat ja ikimuistoisimmat Suomi 100 -kekkerit koskaan!

Älä epäröi vaan heittäydy mukaan! Jos et itse pääse festarelle, niin aina voit myydä ennakkolippusi eteenpäin, koska tilaisuudesta on vain pakko tulla jotain aivan ihmeellisen jännittävää ja ihanaa!

RAHOITA TÄÄLTÄ, ASAP: www.wintersolstice.fi/mesenaatti

www.wintersolstice.fi

Helsingissä 26.5.2017

Ydintiimi koko Winter Solstice -tiimin puolesta:

Aleksi Wallenius, festivaalijohtaja
Arttu Sauvola, tuottaja/markkinointi
Ville Koivisto, tuottaja
Johanna Vanttaja, taloushallinto
Tuuli Niemelä, yrityssuhteet
Eeva Palmén, promoottori/artistituotanto
Anne-Maria Mäkelä, tuottaja/rahoitus
Krista Alho, markkinointi/some/viestintä
Raul Silvennoinen, aluetuotanto
Anssi Muhonen, AD
Anssi Tähtinen, promoottori/tuotanto
Jesse Kämäräinen, sosiaalinen media
Landys Roimola, graafinen suunnittelu
Theo Tyrväinen, aluetuottaja
Eemeli Dahlberg, tuottaja
Katri Tenhola, viestintä
Sanna Roininen, yrityssuhteet