STOP THE PRESS!

OnniBus.com lanseerasi Varausten hallinta -palvelun mahdollistaen muutokset paikkavarauksiin

Onnibus.com​- OnniBus.com reagoi nopeasti paikkavarauspalveluaan koskevaan asiakaspalautteeseen; ennen palvelun valtakunnallistamista kesälle lippunsa etukäteen ostaneet toivoivat myös mahdollisuutta paikan varaamiseen.
– Varausten hallinta -palvelu on nyt avattu, sen myötä asiakas voi tarkistaa matkansa tiedot joko varausnumeron tai tilausnumeron perusteella ja esimerkiksi valita tai vaihtaa varaamansa istumapaikan jäljellä olevaan vapaaseen paikkaan.

”Kun julkistimme tiistaina paikkavarausten käyttöönoton, saimme pääosin positiivista palautetta. Mutta niiltä asiakkailta, jotka olivat jo aiemmin ostaneet kesän lipun ilman paikkavarausta, tuli runsaasti yhteydenottoja. Päätimme reagoida nopeasti ja kehittää asiakkaillemme paikkavarausten hallinnan toiminnon, josta myös aiemmin ostetuille lipuille voi varata normaalipaikan helposti”,  OnniBus.com  Oy:n toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo.

”Vaikka kesän lippuja ilman paikanvarausta oli myyty alle 100 000 kappaletta, katsoimme äärimmäisen tärkeäksi korjata asian, sillä kyseessä ovat kaikkein uskollisimmat, hyvissä ajoin lippunsa hankkivat asiakkaamme ”, Helke jatkaa.

Uusi toiminto käyttöön 26.5., koskee 1.6.2017 alkavia matkoja

OnniBus.comin Varausten hallinta -sivu löytyy yhtiön sivujen alapalkista sekä matkustaminen-sivulta. Uuden toiminnallisuuden avulla yhtiön verkkokaupasta lippunsa hankkineen on mahdollista:

– hakea matkansa tietoja joko varausnumeron tai tilausnumeron perusteella
– tarkistaa oman istumapaikan sijainti bussissa ennen matkaa
– vaihtaa varaamansa istumapaikka jäljellä olevaan vapaaseen paikkaan
– päivittää istumapaikka Premium-paikkaan 2 euron lisämaksulla.

Varausten hallinta -palvelu on lisämaksuton 13.8.2017 asti.