STOP THE PRESS!

Moottoripyöräilyn legenda Jarno Saarinen saa näköispatsaan Turkuun

Patsas pystytetään Aurajokirantaan Barkerinpuistoon ja se paljastetaan sunnuntaina 2.7. klo 12 alkavassa tilaisuudessa.

Turussa syntynyt Jarno Saarinen on ainoa suomalainen, joka on voittanut voittanut ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuden. Se tapahtui 250-kuutioisissa vuonna 1972.

Kilpailuonnettomuudessa Monzan radalla vuonna 1973 menehtynyt Jarno Saarinen on maailmalla edelleen arvostettu. Saarinen valittiin 13. jäsenenä koko maailmassa Moto GP-ajajien Hall of Fameen eli Kunniagalleriaan vuonna 2009. Samana vuonna hänet valittiin myös Suomen urheilijoiden Kunniagalleriaan.

Käyttämänsä ”roikkuvan” ajoasennon myötä Jarno Saarinen on lyönyt leimansa tämänkin päivän RR-ajajiin. Saarinen oli tunnettu siitä, että hän kurvaan tullessaan siirsi painopisteensä sisäkaarteen puolelle roikkuen niin, että polvi viisti asfalttia. Tuo silloin harvinainen tyyli on nykyään jokaisen kuljettajan käyttämä.

Italian Assisissa toimiva Motoclub Jarno Saarinen on perustanut Saarisen muistolle oman puiston vuonna 2014 ja pystyttänyt sinne näköispatsaan, jonka kopio lahjoitetaan Turkuun. Patsas paljastetaan Barkerinpuistossa 2.7.2017 klo 12.

Tapahtumajärjestäjä:
Turun Moottorikerho yhteistyössä Turun kaupungin kanssa