STOP THE PRESS!

Haastattelussa: näyttelijä Michael Fassbender

ASSASSIN’S CREED -elokuva perustuu Ubisoftin supersuosittuun samannimiseen videopelisarjaan ja on visionäärinen uusi näkemys toimintaseikkailujen genressä. Tässä maailmoja ylittävässä tarinassa yksi mies huomaa olevansa kahden voimakkaan lahkon välisen ikiaikaisen taistelun keskellä. Vain valjastamalla esi-isiensä muistot, jotka hänen DNA:nsa pitää sisällään, hän voi päättää taistelun ja lunastaa pelastuksensa.

Assassin's CreedMichael Fassbender (X-Men: Days of Future Past, 12 Years a Slave) näyttelee Cal Lynchia, kuolemantuomionsa täytäntöönpanoa odottavaa vankia, joka saa yllättäen toisen mahdollisuuden elämään, kiitos Abstergo Industries -yhtiön salaperäisten toimien. Vallankumouksellisen teknologian avulla, jolla voidaan avata DNA:n sisältämät geneettiset muistot, Cal lähetetään vuosisatojen taakse 1400-luvun Espanjaan. Siellä hän elää uudelleen kaukaisen sukulaisensa, Aguilar de Nerhan, kokemukset. Aguilar on salaisen Salamurhaajien killan jäsen. He taistelevat suojellakseen vapaata tahtoa vallanhimoiselta Temppeliritarien järjestöltä. Menneisyyden muuttamana Cal alkaa hiljalleen saamaan tietämystä ja fyysisiä taitoja, joita hän tarvitsee kaataakseen alistavan Temppeliritarien järjestön.

K: Kuinka vaativaa oli harjoittelu ASSASSIN’S CREED -elokuvaa varten?

Fassbender: Se oli valtaisa homma;  päästäkseni kuntoon ja ymmärtääkseni pelin parkour-elementit ja sen, kuinka tuoda se valkokankaalle. Suoritin pikakurssin parkourista ja sen lisäksi oli fyysistä harjoittelua salilla joka päivä viisi kertaa viikossa ja sitten työskentelyä stunt-ryhmän kanssa ja taistelujen koreografiaa. Se oli todella tärkeää itselleni, ohjaaja Justin Kurzelille ja Ariane Labedille, joka näyttelee Mariaa, että meillä on näyttelijöitä, jotka pystyvät tekemään mahdollisimman paljon taisteluita itse. Teimme varmaankin 95% elokuvaan päätyneistä.

K: Minkälaiset muistot sinulla on vaunun takaa-ajokohtauksesta?

Fassbender: Mitä tulee vaunukohtaukseen, olin siitä onnekas, että sain ratsastaa. Yleisölle on aina erittäin tärkeää tällaisissa elokuvissa, että he näkevät näyttelijän itsensä tekevän, sillä se auttaa luomaan ja pitämään illuusiota yllä. Nautin ratsastamisesta todella paljon. Onnekseni olen päässyt nyt tekemään sitä muutamissa elokuvissa ja tulen pikkuhiljaa paremmaksi.

K: Kuinka nautinnollista oli työstää Temppeliritarien ja Salamurhaajien välisiä kohtauksia, historiallista taustaa vasten?

Fassbender: On jotenkin kiehtovaa mennä takaisin aikajanassa tämän Animuksen, tavallaan geneettisen DeLoreanin avulla, käyttäen meidän DNA:tamme. Uskon täysin siihen teoriaan, että DNA:n kautta meillä on esi-isiemme muistot ja kokemukset ja ne on annettu meille läpi sukupolvien turvaksemme. Se on kuin kuudes aisti, intuitio tai vaisto.

K: Animus-kohtausten kuvaaminen näytti olevan työlästä. Minkälainen kokemus oli olla vaijereiden vietävänä?

Fassbender: En ole mitenkään valjaiden ja vaijereiden suurin fani, mutta se on osa työtä ja näyttää hyvältä, joten se on sen arvoista.

K: Kuinka tehdä elokuva, joka resonoi sekä pelin ydinfaneille, että muille katsojille?

Fassbender: Haluamme pelin fanien todellakin ottavan elokuvan omakseen. Se on erittäin intohimoinen yhteisö. Se on sellaista tosin minkä tahansa elokuvan kanssa. Jos näyttelisin nyrkkeilijää, toivoisin, että nyrkkeilyn harrastajat nauttisivat siitä elokuvasta. Kyse on samasta asiasta. Osa haasteesta oli kirjoittaa sellainen elokuva, missä tiivistimme tämän maailman sellaisiin osiin, joista ihmiset saisivat otteen. Sille yleisölle, joka marssii katsomaan elokuvaa ilman minkäänlaista ennakkotietoa, me purimme tämän perusasioihin, eli Temppeliritarit, Salamurhaajat, molempien maailmankatsomukset ja toimme mukaan tämän geneettisen muiston konseptin, Animuksen, sekä halusimme lisätä artifaktin. Tässä maailmassa on monia artifakteja, mutta ensimmäinen mihin me keskityimme, oli Eedenin Omena, koska ihmiset voisivat tunnistaa sen Raamatusta ja siten heillä oli jokin kiintopiste. Halusimme tuoda esiin myös parkour-elementtejä.

K: Elokuvassa on muutamia todella upeasti lavastettuja kohtauksia. Kuinka ne auttoivat sinua näyttelijänä?

Fassbender: Elokuvan toimintakohtaukset ovat käsittämättömän upeita ja se oli oleellista Justinille ja minulle, että teimme tämän vanhan liiton tyylillä. Niin moni tämän genren elokuvista tänä päivänä on todella kyllästettyjä tietokone-efekteillä. Halusimme tehdä tämän oikeilla ihmisillä, oikeissa olosuhteissa – joten minulle ehkäpä parasta oli tehdä taistelukohtauksia Vallettan talojen katoilla, Maltan vanhassa kaupungissa. Rakennuksista roikkuminen ja hyppiminen oli todella jännittävää. Se oli erittäin kuumaa, mutta hyvin hauskaa.

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox and Ubisoft Motion Pictures, 2016