STOP THE PRESS!

Katto-elokuva sai Cannesin jurylta erikoismaininnan lyhytelokuvien sarjassa

Katto

Julisteen suunnittelu: Anu Saari

Teppo Airaksisen ohjaama, Melli Maikkulan käsikirjoittama ja John Lundstenin TACK Films Oy:lle tuottama Katto-lyhytelokuva on saanut Cannesin jurylta erikoismaininnan lyhytelokuvien sarjassa

Cannesin elokuvajuhlia pidetään maailman arvostetuimpana elokuvafestivaalina. Kisaan lähetettiin tämä vuonna 4843 lyhytelokuvaa, joista ainoastaan 9 valittiin kilpailuun. Tästä harvinaislaatuisesta kunniasta on edellisen kerran nautittu Suomessa 16 vuotta sitten.

ELOKUVASTA
Katto on kertomus avioeron partaalla olevasta Olavista, jonka kesämökin katto on selittämättömästi laskeutunut. Katossa näyttelevät Pekka Strang, Juho Milonoff, Inna Bodson ja Iida-Maria Heinonen.

TEKIJÄT
Ohjaaja Teppo Airaksinen on ohjannut elokuvat Napapiirin sankarit 2 ja Kulman pojat sekä TV-sarjoja, kuten Downshiftaajat ja Kimmo. Airaksinen on ollut kaksi kertaa ehdokkaana parhaaksi ohjaajaksi Kultainen Venla -gaalassa.

Käsikirjoittaja Melli Maikkula on käsikirjoittanut televisioon mm. sarjoja Putous, Hyvät ja huonot uutiset, Miitta-täti, Pasila 2.5. – The Spin-Off sekä Antti Holma Show, josta hän oli myös Kultainen Venla -ehdokkaana.

Tuottaja-käsikirjoittaja John Lundsten on tuottanut useita lyhytelokuvia sekä käsikirjoittanut mm. sarjoja: Downshiftaajat, Napamiehet, Pasila 2.5 – the Spin-off, ja Kimmo.

Tuotantoyhtiö TACK Films Oy on John Lundstenin ja Melli Maikkulan vuonna 2011 perustama helsinkiläinen elokuvatuotantoyhtiö, jonka aiempia töitä ovat mm. Taneli Mustosen lyhytelokuva Fasisti, Niklas Lindgrenin Språkfrågan ja Tiina Lymin Naisen nimi.

Elokuvan trailerin voi nähdä täällä: https://youtu.be/wQdbtT7RiTk