STOP THE PRESS!

Lappeenrannan sadan konsertin kesä alkaa sunnuntaina 4.6.2017

Lappeenrannan kesä puhkeaa kukkaan kesäkonserttien myötä Lappeenrannan Satamatorilla sunnuntaina 4.6.2017 klo 12–18. Sunnuntaina vietetään myös Hiekkalinnan avajaisia.

Hiekkalinnan avajaiset klo 10 

Lappeenrannan Hiekkalinna kohoaa kaupungin Linnoitusniemen kärkeen jo 14. kerran. Hiekkalinna avautuu 4.6. klo 10 ja on avoinna elokuun loppuun asti. Tämän vuoden teemana on Suomi 200 vuotta, eli Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Hiekkalinna katsoo vielä sata vuotta edemmäs tulevaisuuteen.

Hiekkalinnan alueelta löytyvät entiseen tapaan hiekkaveistokset, kahvila ja jäätelökioski sekä huvilaitteet, kuten pomppulinna, bungee-trampoliini, karuselli ja pikkujuna. Lisäksi paikalle tulee jälleen pienten lasten suosima iso hiekkalaatikko, minigolf, elokuva- ja lastenteatteri sekä kappeli, jossa voidaan hartauksien ohella järjestää vihki- ja kastetilaisuuksia.

Perinteiset lasten kadunmaalaustalkoot klo 12–14

Lapset saavat taas pistää perinteisesti pensselit maaliin Satamatorin maalausympyrässä kello 12–14. Tarkoituksena on tehdä 100-vuotiaalle Suomelle yhdessä iso onnittelukortti.

Juhlavuoden kunniaksi maalausympyrän keskellä komeilee Suomen lippu ja Suomi 100 -tunnus. Ympärille kaupunki toivoo kesäisten kukkien, aurinkojen, leppäkerttujen, perhosten, lintujen, veneiden ja omakuvien lisäksi myös maailman kaikki muutkin liput.

Maalaustapahtumaan kannattaa varautua sopivalla vaatetuksella, pensselillä ja parilla tyhjällä purkilla. Maaleja jakavat Etelä-Karjalan Taiteilijaseuran taiteilijat.

Kesäkonserttikauden avaus klo 12−18

Puolustusvoimien Rakuunasoittokunta avaa kesäkonsertit itseoikeutetusti Satamatorin lavalla klo 12. Uudenmaan Rakuunarykmentin soittokunta on aloittanut kesäkonserttiperinteen Lappeenrannassa jo 1800-luvun lopulla ja Puolustusvoimien Rakuunasoittokunta on edelleen mukana ylläpitämässä arvokasta perinnettä.

Lappeenranta Big Band, Karjalan Laulu-Veikot, TwoStep-tanssistudio, Lauritsalan Eläkkeensaajien sekakuoro sekä Royal Sailing Club jatkavat esityksillään kesäkonserttikauden avausta klo 18 asti.

Sata kesäistä konserttia satavuotiaalle Suomelle

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio kertoo, että Suomen juhlavuoden kunniaksi järjestetään sata kesäistä konserttia Lappeenrannan toreilla, puistoissa ja linnoituksessa.

− Esiintyjinä nähdään paikallisia orkestereita, yhtyeitä, kuoroja, soittokuntia, laulajia, soittajia ja tanssijoita. Kesän mittaan konserteista voi nauttia Satamatorilla, Kauppatorilla, Joutsenon torilla, Raatihuoneella sekä linnoituksen kesäteatterilla. Satamatorilla konsertteja on tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 18−19, Kauppatorilla konsertteja on lauantaisin klo 10−11 ja Joutsenon torilla konsertit ovat joka torstai klo 11−12.

Lisäksi jo kahtena vuonna elokuussa yleisömenestykseksi kasvaneet Rajan Nuorten kansantanssi ja -musiikkikonsertit saavat jatkoa myös tänä vuonna Lappeenrannan kesäteatterilla.

Vaskimusiikin konserttisarja Pusupuiston historiallisella soittolavalla

Lappeenrannan Pusupuiston kauniilla, entisöidyllä soittolavalla järjestetään sunnuntaisin 13.8.–3.9. vanhan ajan vaskimusiikin konsertteja. Esiintyjänä sunnuntaikonserteissa on puhallinmusiikin ammattilaisista koottu Karjala Seitsikko.

Kansantanssi ja -musiikkikonsertit tuovat lisää iloa ja vauhtia loppukesän sunnuntai-iltoihin klo 18–19.15. Lisäksi kesäteatterilla voi elokuussa osallistua mukaviin yhteislaulutilaisuuksiin klo 16–17.

– Vaskimusiikin kävelykonserteista ja niitä seuraavista yhteislaulutilaisuuksista sekä kansantanssikonserteista tulee todennäköisesti aiempien vuosien perusteella todellinen menestys.

– Kaikki Lappeenrannan tapahtumapalvelujen tuottamat kesäkonsertit ovat maksuttomia, Kallio sanoo ja toivottaa kaikki tervetulleiksi.

 

Lappeenrannan kesässä Suomi100 soi, tanssii ja laulaa -poimintoja

Torikaraoket Satamatorilla

Keskiviikkoisin 7.6., 21.6., 5.7., 19.7., 2.8. ja 16.8. klo 18.00–21.00. 

Satamatorin Bändi-illat tuovat paikalliset nuorisobändit esiin

Suomi100 soi tuo myös lappeenrantalaiset nuorisobändit mukaan kesäkonsertteihin 14.6., 12.7., 26.7., 9.8. ja 23.8. klo 18–21.

Kesä-taiji Radiotalon nurmikolla Linnoituksessa

Kiinalaista voimistelua Radiotalon nurmikolla keskiviikkoisin 7.6., 14.6., 21.6., klo 18–19. Tilaisuudet vetää Taiji hu bian ry.

Linnoituksen Iltasoitto
”Karjalan kunnailla” kansanmusiikkisävelmä soi iltaisin klo 22 Linnoituksen ortodoksisen kirkon kellotapulista kesä–elokuun välisenä aikana. Nauhoitteella soittaa edesmennyt dir.mus. Hannu Sopanen.

Koko kesäkonserttikauden 2017 ohjelma: http://lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Kesakonsertit/Kesakonserttien-ohjelma

Hiekkalinna: http://hiekkalinna.lappeenranta.fi/