STOP THE PRESS!

Busterin historian suosituimmat futarit Super-Mac ja Pulla palaavat

BusterUrheilusarjakuvan pää-äänenkannattaja Buster aloitti ilmestymisensä Suomessa vuonna 1972 ja ilmestyi vuoteen 1988 asti. Suosittu lehti jätti vankan jälkensä useampaankin urheilua harrastavaan sukupolveen. Etenkin jalkapalloilevalle nuorisolle Buster oli 70-luvun lopussa ja 80-luvun alussa sarjakuvalehdistä se tärkein.

Egmont Kustannus julkaisee nyt näköispainoksena toisen valikoiman jalkapalloaiheisia sarjakuvia. Edellisessä kokoelmassa pääosassa olivat Benny Kultajalka ja Melchester Rovers; nyt vuoron saavat Busterin historian kenties suosituimmat superfutarit Super-Mac ja Pulla.

Super-Mac (Hot-Shot Hamish)

Ulko-Hebridien karuilta nummilta ponnistava järkälemäinen Super-Mac on varsinainen muurinmurtaja kentällä ja sen ulkopuolella. Hyväsydäminen ja kuumapäinen jätti teutaroi tiensä kommelluksesta toiseen ja naurattaa isänsä tuittupäisellä taustatuella lukijan vatsalihakset hyytelöksi.

Pulla (Mighty Mouse)

Super-Maciin verrattuna päinvastaisella tavalla järkälemäinen Pulla yrittää rakentaa uraa sekä aivokirurgina että jalkapalloilijana. Teräville hoksottimelle löytyy jalkapalloilun ihmeellisessä maailmassa runsaasti käyttöä lääkintätaidoista puhumattakaan. Onhan Pullankin pelityyli ajoittain hyvinkin fyysinen…

 

Buster: Super-Mac 1977–1978 – Pulla 1981
Ilmestyy 31.5.2017, ISBN 978-952-233-996-6, 208 sivua, nid.