STOP THE PRESS!

Karttakeskukselta uusi Viron matkaopas

Karttakeskuksen julkaisema Viron matkaopas esittelee yli 900 nähtävyyskohdetta eteläisestä naapuristamme. Oppaassa on runsaasti tietoa Viron monivaiheisesta historiasta ja se johdattaa tuttujen nähtävyyksien lisäksi myös idyllisiin kyliin ja vanhoille kujille.

Tuhti tietopaketti Virossa matkaileville kattaa kaikki 15 maakuntaa sekä Tallinnan. Kirjassa esitellään yli 900 nähtävyyskohdetta ja 70 museota. Kohdekuvauksia täydentää lähes 600 valokuvaa. Lisäksi oppaassa on 81 tie- ja kaupunkikarttaa, joiden avulla löytää tiensä nähtävyyksien ja muiden kiinnostavien kohteiden äärelle. Mukana on myös kohdehakemisto ja välimatkataulukko.

Virossa etäisyydet ovat mukavan lyhyitä eikä Saarenmaan kaislakattoisista mökeistä ole pitkä matka Peipsijärven rannan vanhauskoisten rukoushuoneisiin. Korkeuserot ovat pieniä ja kyliä tiheästi, joten myös pyöräillen on helppo liikkua.

Kattavaan oppaaseen on koottu runsaasti tietoa muun muassa laululavoista, kalkkikivirannoista ja hyvin hoidetuista kartanoista. Luonnossaliikkujat opas johdattaa hiljaisille rannoille, patikkapoluille ja harvinaisten kasvien äärelle.

Kirjan ovat alunperin julkaisseet virolainen Regio ja latvilainen Jana seta ja sen vironkielinen versio oli viime vuonna myyntimenestys Virossa.

Tuotetietoa