STOP THE PRESS!

Suomenlinnan museopäivää vietetään Kustaan päivänä tiistaina 6.6.

Suomenlinnan museopäiväUnescon maailmanperintökohteen kattavaa museotarjontaa juhlistetaan Kustaan päivänä 6.6.2017, jolloin linnoituksessa vietetään jälleen museopäivää. Kaikkiin kuuteen museoon on tuolloin ilmainen sisäänpääsy ja museot ovat avoinna aina iltakahdeksaan saakka.

Suomenlinnan tarinasta kertova Suomenlinna-museo palvelee kävijöitä Suomenlinna-keskuksella ympäri vuoden. Ehrensvärd-museo kertoo linnoituksen ruotsalaisesta kaudesta. Lapsiperheiden suosikki on museoitu sukellusvene Vesikko. Suomalaisen sotilaan ja Suomen armeijan vaiheisiin voi tutustua Sotamuseon Maneesissa. Tullauksen ja salakuljetuksen historia valkenee Tullimuseossa. Suomenlinnan Lelumuseossa on esillä suomalaisen leikin historiaa yli 200 vuoden ajalta.

Yhteislipulla museoihin edullisesti koko kesän tai Museokortilla koko vuoden

Suomenlinnan museoissa voi vierailla edullisesti koko kesän ajan yhteislipulla. Kaikkien museoiden yhteislippu maksaa 18 euroa ja se on voimassa 1.5.-30.9. Yhteislipun ostaja voi halutessaan jakaa museovierailut useammalle Suomenlinnan-käynnille. Lisäksi kaikissa linnoituksen museoissa käy myös Museokortti ja moni museoista on myös laajentanut aukioloaikojaan talvikaudella.

Suomenlinnan museopäivä on toteutettu oppilaitosyhteistyönä

Museopäivä on toteutettu yhteistyössä Suomenlinnan museoiden, Suomenlinnan hoitokunnan ja Perho Liiketalousopiston matkailuopiskelijoiden kanssa. Suomenlinnassa matkailuopiskelijat pääsevät aidoissa tilanteissa käsiksi työelämäprojekteihin Suomen eniten vieraillussa matkailukohteessa. Museopäivän toteutus on yksi Suomenlinnan hoitokunnan monista oppilaitosyhteistyönä toteutetuista projekteista.

Museoiden yhteystiedot:
www.suomenlinna.fi/museot