STOP THE PRESS!

Teurastamolla 3. kesäkuuta bikenic #2 ja kiertotalouspäivä

bikenic #2 ja kiertotalouspäivä

Kuva: Kristian Schmidt

Teurastamolla kokoonnutaan 3. kesäkuuta tuunausteemalla bikenicille ja kiertotalouspäivään, jossa pääsee itsekin kokeilemaan vaikka sientenviljelyä tai lihankorvike seitanin valmistusta.

Bikenic on uusi, kaupunkipyöräilyä ja piknikhenkeä juhliva tapahtumien sarja Helsingin Teurastamolla. Tällä kertaa esittelyssä ovat erikoiset tavarafillarit, kuten esimerkiksi smoothiepyörä, joka sekoittaa valitut ainekset herkulliseksi smoothieksi poljinvoimalla. Myös yleisö pääsee kokeilemaan! Tapahtuman järjestäjät kutsuvat mukaan myös pyörien tuunaajia ja myyjiä, ja pihalla viihdyttää katusoittaja.

Kiertotalous- ja kierrätystapahtumassa kokeilet itse

Pyöräilijöiden kanssa pihan valtaa värkkääjien joukko, jotka perustavat yhden päivän ajaksi minitehtaiden ketjun, jossa ei synny jätettä. Pihalle tuotavissa telttatehtaissa pannaan olutta, keitetään seitania, viljellään sieniä ja muita kasveja, tehdään saippuaa ynnä muuta, periaatteella toisen jäte on toisen raaka-ainetta. Ja mikä parasta: tehtaiden työpajoissa kuka vaan pääsee oppimaan tuotannon salat.

Tule ihan vain tsekkaamaan, ostoksille tai työpajaan duunariksi!

Teurastamon kiertotalouspäivä on sarjassaan kolmas kansainvälinen Open Source Circular Economy day (OSCEdays) Suomessa!

Alueen ravintolat ja lukuisat terassit ovat avoinna tapahtuma-aikoina. Klo 11–13 tarjolla on myös hävikkibrunssi eli ylijäämäruoasta tehtyä purtavaa. Piknikhengessä voit käyttää vapaasti pihan grilliä ja ottaa rennosti!