STOP THE PRESS!

Funky Elephant -festivaali elävöityy ja siirtyy Suvilahteen

Funky Elephant -festivaaliSyyskuun toisena viikonloppuna luvassa on edeltäjiään elämyksellisempi juhla

Mustaan rytmimusiikkiin erikoistunut Funky Elephant -festivaali siirtyy Kampin klubeilta Helsingin Suvilahden vanhaan tehdasmiljööseen. Uudistunut ja konseptiltaan boutique-tyylinen festivaali järjestetään syyskuun toisena viikonloppuna. Lauantaina nautitaan rytmimusiikin moninaisesta kirjosta sekä elämysohjelmasta runsaimmillaan ja sunnuntaina on luvassa kaikenikäisille sopiva maksuton koko perheen kulttuurikarnevaali.

Luonteeltaan monikulttuurinen, välitön ja lämminhenkinen Funky Elephant järjestetään Suvilahden kulttuurikeskittymän intiimeillä ja tunnelmallisilla sisäpihoilla, jotka saavat aivan uutta festivaali-ilmettä valojen ja dekoraatioiden kautta. Festivaalijohtaja Sami Mannerheimon mukaan festivaalin keskeisimmät uudistukset ovat sen sijainnin tarjoamat hyödyt sekä entistäkin monipuolisempi ohjelmatuotanto.

– Entistä monikäyttöisempi tapahtuma-alue tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia toteuttaa jotain uutta ja erilaista. Funky Elephantissa voi festarihulinan lomassa osallistua historian ensimmäiseen tanssipingiskilpailuun, käydä Feel Good Garden -teema-alueella saunomassa, kuuntelemassa tarinanterrontaa, kisata tunnelmallisissa pihapeleissä tai osallistua 3D-varjonäytös. Festivaalin tavoite on luoda uudenlaista, avointa ja osallistavaa kaupunkikulttuurihenkeä sekä suurtapahtumia intiimimpää tunnelmaa. Meille on tärkeää, että Funky Elephant kokoaa erilaisista etnisistä ja kulttuurisista taustoista tulevat ihmiset yhdeksi suureksi perheeksi nauttimaan yhdessäolosta ja yhdessä tekemisestä.

Funky Elephantin poikkitaiteellinen ohjelmasisältö koostuu yhtyeiden live-esityksistä, dj-vetoisista klubeista, sirkuksesta, työpajoista, lasten ja nuorten aktiviteeteista sekä eri kulttuurinalojen ohjelmasta performansseista visuaaliseen taiteeseen. Tapahtuma yhdistelee musiikillisesti eri rytmimusiikin genrejä ympäri maailmaa funkista, soulista, jazzista, hiphopista reggaen kautta moderneihin klubirytmeihin. Ruoalla tulee olemaan entistäkin näkyvämpi rooli festivaalin yleisilmeessä ja alueen ruokabasaari tarjoaa eri makuja Afrikasta Aasiaan ja etnisistä keittiöistä katuruokaan.

Funky Elephant -festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa 9.-10.9.2017 ja festivaalin ennakkoliput tulevat myyntiin 19.6.2017. Rajoitettu määrä early bird- lippuja on parhaillaan myynnissä edulliseen hintaan 18€ (+ toimituskulut 2,5€) Tiketissä (www.tiketti.fi) sekä Holvi-verkkokaupan kautta (https://holvi.com/shop/funkyfamily/). Festivaalin ensimmäiset esiintyjät, tarkempi ohjelma sekä aluekartta julkaistaan kesäkuun puolessa välissä.

Funky Elephant Festival
Suvilahti 9.-10.9.2017
Early bird- ja ennakkoliput: 18€ + mahdolliset toimituskulut: https://www.tiketti.fi/Funky-Elephant-Festival-Suvilahti-Helsinki-lippuja/47857 ja https://holvi.com/shop/funkyfamily/
www.funkyelephantfestival.fi

Vuoden 2017 Funky Elephant -festivaalin yhteistyökumppaneiksi ovat tällä hetkellä vahvistuneet Lämpö, Radio Helsinki, Studio Magito, Circus Magenta, Pikseliähky, Eestimaja, Happi sekä Oranssi ry. Funky Elephant -festivaalia tukevat Helsingin kulttuurikeskus, Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Svenska kulturfonden.

”Funky Elephant -festivaalin järjestää vuonna 1999 perustettu Funky Amigos ry, jonka toimintatarkoitus on on mustan rytmimusiikin ja alan artistien sekä kulttuurien moninaisuuden ja suvaitsevaisuuden edistäminen. Seuraava yhdistyksen tapahtuma on 1. heinäkuuta Helsingin Alppipuistossajärjestettävä maksuton kaupunkitapahtuma Elephantasy ‒ Funky Family Picnic.”