STOP THE PRESS!

Tampereen Työväen Teatterin katsojaluku nousi yli 142 500 katsojaan

Tampereen Työväen Teatteri nosti katsojalukuaan. Näytäntövuonna 2016-2017 teatterissa kävi 142 599 katsojaa. Edellisen näytäntövuoden katsojamäärä oli 137 386.Kolme katsotuinta olivat musikaali Cabaret, 24 193 katsojaa, kansanmusikaali Kilpakosijat, 16 928 katsojaa sekä komedia Suku on syvältä, 15 312 katsojaa.

Eino Salmelaisen näyttämön katsotuin oli Viita 1949, 12 679 katsojaa. Toiseksi katsotuin oli Vuoden lastennäytelmänä palkittu Vesta Linnea ja aavelapsen arvoitus, 8 358 katsojaa. Näytelmä toteutettiin yhteistyössä Teatteri Siperian kanssa.

Kellariteatterin ainoa ensi-ilta oli Ei voi auttaa, sori. Teatteri Telakan kanssa yhteistyössä tuotetun näytelmän näki TTT:ssä 2 052 katsojaa. TTT-Klubin ensi-ilta Ei huono – Jorma Uotinen sai 2 545 katsojaa.

Viime kaudella ensi-iltoja oli kaikkiaan 11. Vierailevia näytelmiä oli Kellariteatterissa, Eino Salmelaisen näyttämöllä ja TTT-Klubilla yhteensä 27. Esityksiä oli kaikkiaan 447 kun luku edelliskaudella oli 490. Näiden lisäksi suosituksi keikkapaikaksi vakiintuneella teatterinäyttämö TTT-Klubilla viihdyttiin 22 musakeikalla, joista peräti 15 oli loppuunmyytyjä.

”Voimme olla erittäin tyytyväisiä päättyneen kauden katsojamäärään. Viime vuonna käytyjen YT-neuvottelujen jälkeinen taloudellinen tasapainottelu oli haastavaa, mutta me selvisimme siitä hyvin. Kellariteatteriin tuotettiin vain yksi oma tuotanto ja kaikkiaan teatterissa oli esityksiä hieman vähemmän kuin aiempana vuonna”, toteaa teatterinjohtaja Maarit Pyökäri.

Rakastettu musikaali Viulunsoittaja katolla aloittaa syksyn teatterikauden

Syksyllä on tulossa on seitsemän uutta ensi-iltaa. Näyttämöillä nähdään musikaaleja, kotimaisia uusia tekstejä, komediaa ja klassikoita. Suuren näyttämön suurmusikaali Viulunsoittaja katolla saa ohjaaja Miika Murasen, kapellimestari Joonas Mikkilän ja koreografi Petri Kauppisen käsissä raikkaan ja komean tulkinnan. Ensi-ilta on 1.9. Kevytkenkäinen nainen on Broadway-komedia naisesta joka tahtoo hyvää ja kypsää seksiä. Tositapahtumiin perustuvan, deittailusta kertovan näytelmän ensi-ilta on 26.9. Agents-musiikkikomedia Jykevää on rakkaus vie katsojat Lapin maisemiin Agentsin musiikin siivittämänä. Hauskan ja mukaansatempaavan tarinan ohjaa Tiina Brännare, ensi-ilta on 19.10. Eino Salmelaisen näyttämön kantaesitys on Maarit Tyrkön menestyskirjoihin perustuva Presidentti ja tyttö, joka vie katsojat suoraan Urho Kekkosen sisäpiiriin. Kantaesitys on 10.10. Molièren ajattoman Luulosairas-komedian ohjaa Salmelaiselle Otso Kautto, ensi-llta on 2.9. TTT-Klubilla kantaesitetään 21.9. Riku Suokkaan, Johanna Tohnin ja Heikki Syrjän käsikirjoittama Mars vs. Venus?, parisuhdekomedia Luolamiehen jalanjäljillä. Maarit Pyökärin kokoama ja ohjaama lorunäytelmä Mitä tehtäis? houkuttaa perheen pienimmät sanojen pariin. Kantaesitys on 21.9.