STOP THE PRESS!

Wonder Woman

Wonder WomanOhjaus: Patty Jenkins
Käsikirjoittaja: Allan Heinberg
Tuotanto: Charles Roven, Zack Snyder, Deborah Snyder, Richard Suckle
Näyttelijät: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, David Thewlis, Danny Huston, Elena Anaya, Ewen Bremner, Lucy Davis, Lisa Loven Kongsli, Saïd Taghmaoui, Eugene Braverock
Arvio: 5/5

Eräänä päivänä Louvren taidemuseossa työskentelevä Diana (Gadot) saa Bruce Waynelta lähetyksen, joka sisältää vanhan valokuvan ja viestin, jossa Wayne pyytää naista kertomaan todellisen tarinansa. Siirrytään Themysciran  saarelle aikaan, jolloin tämä neitokainen oli vielä lapsi. Hänen äitinsä, kuningatar Hippolyta (Nielsen) ja tätinsä kenraali Antiope (Wright) ovat kaksi voimakasta soturia. Antiope haluaisi opettaa tyttöä taistelemaan, mutta Hippolyta haluaa suojella tyttöä sotatantereilta. Tytön kasvaessa hänen taisteluviettinsä kasvaa ja hän haluaa puolustaa niitä, jotka eivät siihen kykene. Eräänä päivänä saarelle ajautuu nuori amerikkalaislentäjä Steve Trevor (Pine), joka on paennut ilkeitä saksalaisia. Kuultuaan ensimmäisen maailmansodan kauheuksista, päättää Diana auttaa tätä sotilasta taistelemaan pahuutta vastaan.

Pääsääntöisesti näissä sarjakuviin perustuvissa toiminnallisissa elokuvissa ovat eniten päässet esille miespuoliset hahmot ja naiset ovat jääneet lähinnä sivuhahmoiksi. Nyt sitten kunnolla räväytetään ja tässä sitä aitoa naispoweria on tarjolla lähes kahden ja puolen tunnin verran. Siinä missä esimerkiksi Batman vs. Superman -elokuvassa (jossa myös Wonder Woman esiteltiin katsojille) mennään maskuliinisella ähellyksellä ja kohelluksella, niin tässä jutussa onkin varsin hyvä tarinankulku. Pohjustus henkilöhahmolle on erittäin hyvä, mikäli hahmon taustatarina ei ole jo ennestään tuttu. Sitäkään ei kuitenkaan liikaa jauheta, vaan päästään itse asiaan erittäin nopeasti. Kaiken lisäksi tämä elokuva on moneen DC Comicsin ja jopa Marvelin elokuviin verrattuna lämminhenkisempi ja mukaan on sopivasti lisätty myös huumoria. Wonder Womania esittävä Gal Gadot sopii rooliinsa erinomaisesti. Siinä missä hänessä on amatsonimaista toimintasankaria, niin hänestä huokuu myös todella hyvin naisellista sielukkuutta. Trevoria esittävästä Pinesta on näemmä tullut yksi Hollywoodin työteliämpiä näyttelijöitä. Hän on kuin nykyajan James Stewart, joka sopii lähes rooliin kuin rooliin melko vaivatta. Näin myös tässäkin, vaikka toki vaihtelun vuoksi olisi voinut nähdä miespääosassa jonkun muun, sillä tuttuja ratoja Pine tässä roolissa rämpii. Wonder Woman on ehdottomasti parasta, mitä DC Comicsin tuotoksista on viime vuosina tehty.

4K UHD-levy sisältää ainoastaan elokuvan, mutta mukana oleva blu-ray tarjoaa runsaasti lisämateriaalia kuten making of -dokumentteja, pidennettyjä kohtauksia, vaihtoehtoinen kohtauskin on tarjolla sekä hauskat ”mokavideot”.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Warner Bros. Entertainment, 2017

Traileri: