STOP THE PRESS!

Rauma Bluesin perjantaiklubeilla suomalaisia blues-suosikkeja

Blueskentän harvoihin ykköstapahtumiin lukeutuva legendaarinen Rauma Blues järjestetään perjantaina ja lauantaina 11.–12. elokuuta. Suosittujen perjantaiklubien kotimaiset artistit ovat varmistuneet. Ravintola Kallion menosta vastaa The Firebugs, ravintola Buena Vistassa bluesrokkaa Blue Stone ja Café Salissa fiilistelee duo Maisteri T. ja Pastori Välipakka. Perjantaisille klubeille Buena Vistassa ja Café Salissa on vapaa pääsy, Ravintola Kallion klubi-illan lipun hinta on 10€.

R’n’B-kokoonpano THE FIREBUGSin musiikki vie ’40-’60-lukujen amerikkalaisen juurimusiikin juurille: rhythm’n’bluesia, rock’n’rollia ja soulia. Bändi sai alkunsa vuonna 2012 helsinkiläisellä klubilla, kun moninaisista musiikkimaailman taustakuvioista tutut kitaristi-laulaja Konstantin Kovalev, basisti-laulaja Mitja Tuurala ja rumpali Tyko Haapala jammailivat sunnuntai-illan ratoksi. Myöhemmin samana vuonna pianisti Harri Taittonen liittyi joukkoon. Vuosien mittaan kokoonpano on keikkaillut lukuisilla festivaaleilla ja klubeilla ympäri Suomen. Debyyttialbumiaan parhaillaan työstävä Firebugs laittaa vipinää Ravintola Kallion tanssilattialle sekä originaali- että cover-kappaleista koostuvalla ohjelmistollaan.

Pitelemätöntä, menevää juurimusiikkia esittävä BLUE STONE ei jätä kuulijaansa kylmäksi. Pohjalaiskvartetin alkuvuodesta julkaistu kolmas levy ”Blues to my soul” on kerännyt ylistäviä arvioita ympäri Suomen aina Kantritohtoria myöten ja ansainnut soittoaikaa paitsi Suomen radioissa myös brittien ja jenkkien radioaalloilla. Keikkasetit soljuvat sujuvasti jossain bluesin, bluesrockin, jazzin ja soulin välimaastossa – koostuen valtaosin omasta tuotannosta sekä tarkoin valikoiduista lainatuista sinisistä klassikoista. Bändi on aina lähellä yleisöä, niin pienillä klubeilla kuin isoilla festareilla, pistää kuulijan varpaat väpättämään ja toimii takuuvarmana sykkeen nostattajana ravintola Buena Vistassa – ensimmäistä kertaa Rauma Blues -yleisölle. Jyrki Lepistö (kitara ja laulu), Jukka Oravainen (kosketinsoittimet ja laulu), Timo Mäkelä (basso, runot ja taustat) ja Esa Kivimäki (rummut, jutut ja taustat) aloittavat kehutun Blues to My Soul -levynsä (2017) keikkakiertueen Rauma Bluesista. Aiemmin kokoonpanolta on ilmestynyt levyt Into the Yellow Light (2013) ja 9 Colors (2008).

MAISTERI T. kertoo svengaavan, tunteikkaan ja lopullisen totuuden miehenä ja naisena olemisesta tässä jossakin, jota elämäksi kutsutaan – perustuen silminnäkijälausuntoon. Maisteri T. on näyttelijä Teijo Elorannan blues alter ego. Hän on keikkaillut yhtyeensä kanssa vuodesta 2006 alkaen ja bändiltä on ilmestynyt kaksi levyä, Voodoo-mies (2015) sekä Turpa kii ja tanssi (2011). Maisteri T. esiintyy suomeksi ja sanoittaa itse kaikki esittämänsä laulut. Sanoituksia on kehuttu vuolaasti. Eloranta on  myös erinomainen huuliharpisti. PASTORI VÄLIPAKKA eli Juki Välipakka on tunnettu sekä suomen parhaana miesjazzlaulajana että bluesyhtye Frim-Fram Quartetin laulaja-kitaristi-harpistina. Frim-Fram Quartet julkaisi omasta materiaalistaan ensilevynsä Let’s Talk vuonna 2015. Välipakka on levyttänyt myös suomenkielistä rootshenkistä poprockia ja tehnyt paljon suomenkielisiä blueskappaleita. Duona Maisteri T. ja Pastori Välipakka esittävät ihmisen näköisiä ja kokoisia tarinoita elämän sattumuksista ja jakavat ruumiin ja sielun ravintoa blueskansalle Café Salissa, ohjelmistonaan sekä käännöksiä että molempien omia lauluja suomeksi.

Lauantain 12.8. pääkonserttia juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä ja luvassa on totuttuun tapaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin huippuartisteja ja –kokoonpanoja: Eric Gales, Earl Thomas, Shakura S’Aida, Travellin’ Brothers ja The Capricorn Brothers. Lauantaisen pääkonsertin Rauma Blues VIP 2017 juhlistaa satavuotiasta Suomea. VIP-puoli tarjoaa bluesin ystävälle paitsi oman pöydän koko illaksi, myös makunautintoja suomalaisen keittiön runsaudensarvesta. VIP-lippu (140€) sisältää ohjelman lisäksi alkucocktailin, buffet-pöydällisen Suomi 100 -pöydän antimia, puoli pulloa viiniä sekä yöruoan.

Lauantaisen päätapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa www.lippu.fi . VIP-lipputiedustelut sähköpostitse osoitteeseen sales(at)hovisales.fi .