STOP THE PRESS!

Linnanmäellä lauletaan taas yhteislauluja

Linnanmäen EstradiKesän aikana huvipuistossa raikaavat niin Kalliolle kukkulalle, Lentäjän poika kuin Ultra Bran hittibiisi Sinä lähdit pois. Linnanmäen yhteislauluiltojen isäntinä ja emäntinä toimivat suomalaiset huippuartistit, mm. Diandra ja Teemu Roivainen.

Keskiviikkoiltaisin Linnanmäellä kaikuvat ilon kiljahdusten lisäksi myös innokkaiden laulajien sulosävelet, kun vuorossa on suosittujen artistien vetämät yhteislauluillat. Laulattajina Linnanmäellä toimivat tänä vuonna mm. Johanna Försti, Sami Saari, Teemu Roivainen, Emma Salokoski ja Arttu Wiskari.

– Yhteislaulaminen nostattaa aina ihmisille hyvää tunnelmaa. Mukava päästä pitkästä aikaa mukaan yhteislaulutunnelmiin. Linnanmäki on minun silmissäni legendaarinen suomalainen paikka, jonka tärkeimpänä tehtävänä on edistää lasten hyvinvointia. Itsekin muistan, että Linnanmäki-vierailut olivat lapsuuden kohokohtia, laulaja Teemu Roivainen kertoo.

Sinivalkoisia sävelmiä

Suomen juhlavuoden kunniaksi Linnanmäellä lauletaan yhdessä myös 100 laulua -yhteislaulutilaisuuksissa. Sunnuntaiset lauluillat vetää niin ooppera- kuin viihdemusiikkilavojen konkarilaulaja Veli-Pekka Väisänen.

– Linnanmäen 100 laulua -yhteislaulutilaisuudet ovat osa Sata laulua Suomesta ja suomalaisuudesta -hanketta. Rennot ja yhdessä tekemistä parhaillaan edustavat yhteislaulutilaisuudet ovat mitä vekkulin tapa juhlistaa satavuotiasta Suomea, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin sanoo.

Yhteislaulut ovat vanha perinne, niiden kautta nostatetaan yhteishenkeä ja saadaan roppakaupalla hyvää mieltä. Pohjoismaiseen kesäkulttuuriin tiiviisti kuuluvista tapahtumista tunnetuin lienee Ruotsin Allsång på Skansen.

Linnanmäen yhteislaulut 2017

ke 7.6. klo 18 Johanna Försti ja Janne Virtanen Trio
ke 14.6. klo 18 Jon Jon Geitel ja Mikael Konttinen Trio
ke 21.6. klo 18 Hanna Pakarinen ja Mikael Konttinen Trio
ke 28.6. klo 18 Meiju Suvas ja Mikael Konttinen Trio
su 2.7. klo 18 100 laulua yhteislaulutilaisuus
ke 5.7. klo 18 Teemu Roivainen ja Mikael Konttinen Trio
ke 12.7. klo 18 Emma Salokoski ja Mikael Konttinen Trio
ke 19.7. klo 18 Diandra ja Janne Virtanen Trio
ke 26.7. klo 18 Arttu Wiskari ja Mikael Konttinen Trio
ke 2.8. klo 18 Antti Ketonen ja Janne Virtanen Trio
su 6.8. klo 18 100 laulua yhteislaulutilaisuus
ke 9.8. klo 18 Sami Pitkämö ja Janne Virtanen Trio
ke 16.8. klo 18 Sani ja Janne Virtanen Trio
ke 23.8. klo 18 Sami Saari ja Janne Virtanen Trio
ke 30.8. klo 18 Nina Tapio ja Janne Virtanen Trio