STOP THE PRESS!

Oulu Sinfonian erikoiskonsertit julkaistu

Oulu Sinfonia täyttää kuluvana vuonna 80 vuotta ja juhlii syntymäpäiviään yhdessä 100-vuotiaan Suomen kanssa. Kausikorttisarjan yhdeksän konserttia julkaistiin kevään viimeisen konsertin yhteydessä ja maanantaina 5.6. myös erikoiskonserttien lipunmyynti käynnistyy. Ohjelmassa on Beethovenin kaikki pianokonsertot sisältävä minifestivaali sekä konsertteja kaikki ikäryhmät huomioiden. Perheen pienimmille soveltuvan Tapio-konsertin lisäksi myös scifin ja baritoni Waltteri Torikan ystävät on otettu huomioon Oulu Sinfonian yllätyksellisessä syksyssä. Kausikonserttien yksittäisliput tulevat myyntiin ma 12.6.2017.

 

Brautigam plays Beethoven -minifestivaali

Syksyn erikoiskonserttien sarjan käynnistää Brautigam plays Beethoven -minifestivaali 5.-7.10.2017. Aikamme ylistetyimpiin Beethoven-tulkkeihin lukeutuva Ronald Brautigam tulee esittämään Oulu Sinfonian kanssa kaikki Beethovenin kuusi pianokonserttoa peräkkäisinä päivinä Madetojan salissa. Minifestivaalin aikana kuullaan myös ani harvoin esitettävä numeroimaton konsertto, jonka tuhoutuneen orkesteriosuuden on uudelleen laatinut solisti itse. Konsertit johtaa Oulu Sinfonian ylikapellimestari Johannes Gustavsson. Festivaalin puitteissa järjestetään monenlaista oheistoimintaa ennen ja jälkeen konserttien. Yhteistyötä tehdään myös Oulun konservatorion ja Oulun Ammattikorkeakoulun kanssa, sillä Brautigam pitää mestarikurssin pianonsoiton opiskelijoille. Konservatorion piano-oppilaat esiintyvät pe 6.10. ennen konserttia ravintola Preludissa ja mestarikurssin päätöskonsertti ajoittuu lauantaille 7.10.2017. Myös ravintola Preludi on festivaalitunnelmassa mukana ja järjestää pe 6.10. klo 16 alkaen Beethoven-henkisen noutopöytäruokailun sekä lauantaina 7.10. klo 12-14.30 teemaan sopivan lauantaibrunssin. Konserttien tarkemmat tiedot alla.

 

Tapio – perhekonsertti

Torstaina 12.10. klo 18 Madetojan salissa on vuorossa Oulu Sinfonian perinteinen koko perheen konsertti Tapio, joka  vie yleisön kiehtovalle matkalle suomalaiseen mytologiaan ja kansantarustoon. Tarinan runkona toimivat lasten suosikeiksi nousseet kappaleet Jussi Rasinkankaan kokoelmasta ”Toiseen maailmaan”. Esiintyjinä Oulu Sinfonian rinnalla ovat Teuvo Pakkalan koulun lapsikuoron oppilaat Ismo Koskelan valmentamana. Tomi Valon ottamat upeat luontokuvat ja Annamari Kessin kekseliäs koreografia tukevat tarinaa visuaalisesti. Tapio on osoitus oululaisen musiikkikasvatuksen mahtivoimasta ja musiikkitoimijoiden yhteistyöstä, jonka hedelmistä pääsevät nauttimaan kaikki alueen asukkaat. Konsertin johtaa ja orkesterisovituksista vastaa Jaakko Jauhiainen. Konsertti on suunnattu erityisesti 5–12 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhekonsertti Tapio on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Lisätiedot alla.

 

Waltteri Torikka viihdeklassikoiden tulkkina

Marraskuiseen pimeyteen valoa tuo hurmaava baritoni Waltteri Torikka, joka eläytyy rakastetuimpien tulkintojensa värikkääseen maailmaan Oulu Sinfonian kanssa ke 8.11. ja to 9.11. klo 19 Madetojan salissa. Konsertissa kuullaan Waltterin platinaa myyneen Sydän-levyn kappaleiden lisäksi viihdemaailman klassikoita loistokkaina orkesterisovituksina. Konsertin johtaa kapellimestari Heikki Elo. Luvassa on tunnelmallinen ilta Suomen suosituimman baritonin seurassa. Lisätiedot alla.

 

WE COME IN PEACE – Orchestral Science Fiction Music

Ympäri Skandinaviaa täysille katsomoille esitetty WE COME IN PEACE – Orchestral Science Fiction Music saapuu Madetojan saliin  ke 15.11. ja to 16.11. klo 19. Illan isäntänä toimii mediapersoona ja scifi-rakastaja Orvar Säfström, joka on tullut tutuksi oululaisille aikaisempina vuosina SCORE -pelimusiikkikonsertin ja SAGAS -fantasiamusiikkikonserttien juontajana. Läpileikkaus scifi-maailmaan kattaa aikakaudet 50-luvulta tähän päivään sisältäen musiikkia mm. Star Warsista, Star Trekistä, Avataresta, Halosta ja Taisteluplaneetta Galacticasta. Konsertin itseoikeutettuna solistina toimii theremin-taituri Kristoffer Eng ja kapellimestarina Eero Lehtimäki.

 

Brautigam plays Beethoven -minifestivaali
Johannes Gustavsson, kapellimestari
Ronald Brautigam, piano
Koko festivaalin lippupaketti 60 / 50 / 30 € (+ toim. kulut)
Yksittäiskonserttien liput 25 / 20 / 10 € (+ toim. kulut)

 

Beethoven-konsertti 1
To 5.10. klo 19 Madetojan sali
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 1, op. 15
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 3, op. 37
Konsertin kesto 1 h 35 min sisältäen väliajan.

Varaslähtö klo 18.30 ravintola Preludissa

 

Beethoven-konsertti 2
Pe 6.10. klo 18 Madetojan sali
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 2, op. 19
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 4, op. 58
Konsertin kesto 1 h 30 min sisältäen väliajan.

Pieni alkusoitto klo 17 alkaen ravintola Preludissa.
Beethoven-konsertti 3
La 7.10. klo 15, Madetojan sali
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 0, WoO 4
Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 5, op. 73 ”Keisarikonsertto”
Konsertin kesto 1 h 40 min sisältäen väliajan.

 

Tapio – perhekonsertti

to 12.10. klo 18, Madetojan sali

Jaakko Jauhiainen, kapellimestari

Teuvo Pakkalan koulun lapsikuoro
Ismo Koskela, kuoron valmennus
Jussi Rasinkangas, sävellykset
Jaakko Jauhiainen, sovitukset
Sanoitukset : Jukka Itkonen, Juhani Konola, Matti Laasonen, Vexi Salmi
Annamari Kess, koreografia
Tomi Valo, valokuvat

Konsertin kesto n. 1 tunti. Ei väliaikaa.
Liput 15 / 10 € (+ toim. kulut)

 

Waltteri Torikka
ke 8.11. klo 19 Madetojan sali
to 9.11. klo 19 Madetojan sali
Heikki Elo, kapellimestari
Waltteri Torikka, laulu
Konsertin kesto n. 2 tuntia sisältäen väliajan.

Liput 35 / 30 / 15 € (+ toim. kulut)

 

WE COME IN PEACE – Orchestral Science Fiction Music
ke 15.11. klo 19 Madetojan sali
to 16.11. klo 19 Madetojan sali
Eero Lehtimäki, kapellimestari
Kristoffer Eng, theremin
Orvar Säfström, juonto
Konsertin kesto n. 2 tuntia sisältäen väliajan.

Liput 35 / 30 / 15 € (+ toim. kulut)