STOP THE PRESS!

Lähde tutustumaan tv-sarja Sorjosen kuvauspaikkoihin Lappeenrannassa

Sorjonen kierros

Kuva: Sami Soljansaari

Lappeenrannan kesän odotetuimpia ohjelmanumeroita ovat 9.6.2017 alkavat tv-sarja Sorjosen kuvauspaikoille vievät kierrokset.

Lappeenrannan matkailuneuvonnan järjestämillä kuvauspaikkakierroksilla tutustutaan rikossarjan taustoihin, keskeisiin kuvauspaikkoihin sekä Sorjosen kotikaupunkiin, Lappeenrantaan. Sarjan tuotantoyhtiön Fisher King Oy:n lisensoimien kierrosten vetäjinä toimivat matkailuneuvonnan koulutetut kierrosoppaat.

Tv-sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja Miikko Oikkonen on osallistunut kierrosten luomiseen yhdessä Lappeenrannan markkinointi- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahmanin kanssa. Rahmanin mukaan kierroksella pääseekin kuulemaan tv-sarjasta sellaista, mitä ei ole mahdollista kuulla missään muualla.

– Kierroksella esitellään tarinan keinoin erityisesti myös sarjan pääosan esittäjää, ihanaa Lappeenrantaa ja sen historiaa. Kierros tarjoaakin mieleenpainuvan elämyksen matkailijoiden ja tv-sarjan fanien ohella myös paikkakuntalaisillekin.

Kävelykierros lähtee IsoKristiinan turisti-infon edustalta ja kestää noin tunnin. Kilometrin pituinen kierros etenee rauhallisesti ja yltää Kansalaistorilta Satamatorille. Kierroksen hinta on 10 euroa henkilöltä.

Kierros on saatavilla suomeksi ja englanniksi. Suomenkielisiä kierroksia järjestetään kesä–elokuussa 2017 sekä erikseen sovittuina aikoina yli viiden hengen ryhmille. Englanninkieliset kierrokset sovitaan ryhmien tarpeiden mukaan. Myös erikseen hinnoiteltuja yksityiskierroksia voi tilata.

Lappeenrannassa kuvattu Fisher King Oy:n tv-sarja Sorjonen on kansainvälisesti menestynyt nordic noir -sarja. Se on voittanut mm. Kultaisen Venlan vuoden 2016 parhaana draamasarjana sekä MipTV:n Drama Screening -palkinnon Cannesissa. Ensimmäistä Sorjosen esityskautta, Bordertownia, ja samalla Lappeenrannan upeita maisemia on viety jo 40 maahan. Sarjan toisellakin kaudella liikutaan Lappeenrannassa. Tulevan kauden kuvaukset aloitetaan elokuussa.

Sorjonen-kierrokset kesällä 2017:

pe 9.6. klo 14
pe 16.6. klo 14
pe 30.6. klo 14
pe 7.7. klo 14
pe 14.7. klo 14
pe 21.7. klo 14
pe 28.7. klo 14
pe 4.8. klo 14
pe 11.8. klo 14