STOP THE PRESS!

Bioaika-rekka starttasi Helsingistä

Metsäsektorin yhteinen Suomi100-hanke, Bioaika-tapahtumakiertue starttasi Helsingistä maanantaina 5.6. Matkalla on yhteensä sata pysähdyspaikkaa joulukuun puoliväliin mennessä. Kiertue ja sen ydin, Bioaika-rekan tiedekeskus, tavoittelee erityisesti nuoria.

”Nyt eteenpäin ja vauhdilla!”, kannusti asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen Bioaika-kiertueen avajaispuheessa. ”Biotalousstrategia tarvitsee tuekseen tutkimusta, kehitystä ja konkreettisia pilottiprojekteja – mutta ennen kaikkea yhteistä ymmärrystä siitä, millaista elämä kestävän kehityksen maailmassa voisi olla. Bioaika-kiertue on loistava esimerkki siitä, että herätetään kiinnostusta ja tarjotaan ratkaisuja sekä luodaan ihmisten mielissä toivoa, että talous voidaan kestävällä tavalla järjestää uusiutuvien luonnonvarojen varaan.”

Ministerin puheen, yhteisen Bioaika-tanssin sekä torvitöräytyksen myötä Bioaika-rekka avautui yleisölle. Rekan levenevässä perävaunussa on biotaloudesta ja sen mahdollisuuksista kertova tiedekeskus. Kävijät tutustuvat aiheeseen itse tehden ja kokeillen. Näyttelyssä mm. esitellään maapallon megatrendejä, vieraillaan metsässä virtuaalisesti sekä visioidaan tulevaisuutta. Rekkaan astuessaan moni vieras ihastui tiedekeskuksen futuristiseen tunnelmaan ja yllättyi siitä, millainen kokonaisuus perävaunuun mahtuu.

Bioaika-rekan rinnalla kulkee myös Bioaika-tori, missä biotalouden toimijat kertovat omasta toiminnastaan. Startti-tapahtumassa torilla esittäytyivät Luke, Metsähallitus, Metsäkustannus, MTK ja Metsänhoitoyhdistykset, PEFC, Stora Enso, UPM ja WiiluBike.

Bioaika-tapahtuma jatkuu Rautatientorilla tiistai-iltaan saakka. Tapahtumaan ja Bioaika-rekkaan on vapaa pääsy kaikille kävijöille. Kiertue kulkee kesän ajan erilaisissa yleisötapahtumissa ja on mukana mm. Farmarissa, SuomiAreenassa ja Asuntomessuilla. Elokuussa alkaa koulukiertue, jolloin Bioaika pysähtyy noin 60 koululla ja oppilaitoksella.

Lue lisää Bioaika-rekan kiertueesta: https://www.bioaika.fi/

Bioaika – Matkalla yhteiseen tulevaisuuteen

Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja sen nuorille. Läpi Suomen ulottuvan kiertueen ytimen muodostaa pyörillä – ja biopolttoaineella – kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka. Kiertueen aikana esitellään myös kiertuepaikkakuntien biotalousvahvuuksia.

Bioaika-rekan näyttely kertoo biotalouden mahdollisuuksista ja innovaatioista ja siihen syntyy sisältöä myös kiertueen aikana. Keskeistä näyttelyssä on tekemällä ja kokeilemalla oppiminen. Bioaika on askeleen lähempänä, kun kävijät pääsevät itse ja yhdessä luomaan biotulevaisuutta.

Bioaika-rekan tuottaa Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke yhdessä Tiedekeskus Tietomaan kanssa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten Säätiö. Tapahtumakiertue toteutetaan yhdessä biotalouden toimijoiden kanssa.