STOP THE PRESS!

Pispalasta pärähtää – Lohkareelta tänään tuplasingle

Lohkare

Kuva: Krista Karppinen

Pauli Hanhiniemi ja Edu Kettunen loistavat jälleen sanoitusten takana.
Vuonna 2014 kiitellyn Kurkimies-debyyttialbminsa julkaissut kuopiolais-helsinkiläis-tamperelainen vintagerock-yhtye Lohkare on julkaissut tänään kaksi uutta biisiä; ironisesti melankolisen Laihaa lohtua -kappaleen sekä Vauhtii-rockrymistyksen. Kartsa Huovisen säveltämien biisien sanoituksista vastaavat Pauli Hanhiniemi sekä Edu Kettunen, jotka kumpainenkin hääräsivät jo myös Lohkareen esikoisalbumin taustalla.

”Läheltä piti, ettei koitunut onnea päähenkilön osaksi. Läheltä piti on laiha lohtu”, Pauli Hanhiniemi kuvailee tyylilleen uskollisena Laihaa lohtua -biisin tunnelmia.

Kolmen Huovisen veljeksen – Kartsan, Kaitsun ja Jarmon – sekä basisti Mikko Löytyn ja laulaja-kitaristi Kaitsu Kääriäisen muodostaman Lohkareen päämääränä on toimia rehellisen kotimaisen rockin äärellä hammond- ja bluesmausteilla.

”Kysymys on erittäin yksinkertaisesta ajatuksesta: teemme sellaista musiikkia kuin itse haluamme. Uskomme, että tällaista moni muukin haluaisi tehdä… Tai ainakin kuulla. Bändin sielu ei vaella rauhattomana, vaan asettuu tyynesti rockmusiikin kivijalan äärelle”, yhtye kuvailee.

Vaikka yhtyeen juuret ulottuvatkin aina Kuopioon saakka, on Tampereen Pispalassa sijaitsevasta ”Pikkumökistä” tullut Lohkareen hermokeskus.

”Osaltaan Pispala toimii luontevana laukaisualustana Lohkareen teksteille, koska osa kappaleiden sanoittajistamme ovat ystäviä ja kylänmiehiä Pispalasta. ’Sanoittajamestarit’ ovat tulleet tutuiksi vuosien kuluessa, kuka mistäkin yhteydestä. Alusta asti heidän kanssaan on käynyt selväksi molemminpuolinen kiinnostus rokkimusaan ja vanhanvallan bänditouhuun”, Lohkareen miehistö kuvailee sanoittajajoukkojensa hengenheimolaisuutta.

Tällä hetkellä työstettävällä kakkoslevyllä lyriikat ovat niin ikään tärkeässä roolissa. Toinen studioalbumi julkaistaan vielä tämän vuoden lopulla.

”Jokainen voi omaan oravanpyöräänsä laittaa vauhtia lisää halutessaan. Onko se sitten hyvä vai huono juttu? Suuressa pyörässä vauhtia on jo riittävästi”, Edu Kettunen luonnehtii sanoituksiaan Vauhtii-biisissä.

”Laulujen sanoituksissa liikutaan maan tasalla. Rautakauppaan saakka ei mennä, mutta ihmisen arkimieltä herätellään havahtumaan. Lauluista voi poimia sanomankin näin halutessaan, suurempaa aatetta sieltä tuskin löytyy”, yhtye jatkaa.

”Pyrkimyksemme ovat jalot: levittää laululyriikan ja vilpittömän rockpoljennon fiilistä aina sähköttömään jalasmökkiin saakka. Jalalle tämä käy – siitä on takuu!”

 

Kuuntele Laihaa lohtua: https://open.spotify.com/track/2kOufPHB7acE7grUScWvxr

Vauhtii: https://open.spotify.com/track/7IoN6KRx1LiNZPhA7LAobG

 

Lohkare on:

Kaitsu Kääriäinen – kitara, laulu

Kartsa Huovinen – kitara, laulu

Jarmo Huovinen – koskettimet, laulu

Mikko Löytty – basso, laulu

Kaitsu Huovinen – rummut

www.lohkare.info

www.facebook.com/LohkareOfficial