STOP THE PRESS!

Ensimmäiset Tytyrin Tyyra Teemakierrokset ensi sunnuntaina Tytyrin Elämyskaivoksessa

Kaivoksen Kalle ja Tytyrin Tyyra

Kuva: Annastiina Mäkitalo / Kiinnoste, 2014

– Annastiina Mäkitalon kehittämät hahmot heräävät eloon uusilla lasten teemakierroksilla

Tytyrin kaivos ja etenkin Tytyrin Elämyskaivos on aina kiehtonut myös lapsivieraita. Kaivoksen maanalainen ympäristö on jo itsessään jännittävä ja vilkkaan mielikuvituksen saattelemana siellä voi helposti nähdä vuorenpeikon vilahtavan pimeissä koloissa. Tytyrin Tyyra- ja Kalle -tarinan myötä pääse Tytyrissä näkemään pilkahduksen myös Tyyran maailmasta.

Tytyrin Elämyskaivoksessa pääseekin nyt ensimmäistä kertaa tutustumaan Tyyran maailmaan Tytyrin Tyyra -teemakierrokselle. Kierrokset järjestetään Tytyrin perheviikonlopun yhteydessä su 11.6. klo 10 ja klo 14. Kierroksille mahtuu 20 lasta seuralaisineen per kierros.

Tytyrin Tyyra teemakierroksella tutustutaan Elämyskaivokseen hauskan ja jännittävän Annastiina Mäkitalon kirjoittaman Tytyrin Tyyra ja kaivoksen Kalle -satukirjan pohjalta tehdyn opastuksen johdattamana. Lapsivieraat puetaan peikkoasuihin ja Kierroksen vetävät Tytyrin Elämyskaivoksen oppaat rooliasuisina. Reilun tunnin kestävä seikkailu kulkee pitkin -110 tason kaivoskäytäviä päättyen lasten kaivosalueelle. Kierroksen aikana jännitetään, miltä tuntuu kiivetä vanhaan kaivoskoneeseen tai istua Tyyran isän, vuorenpeikon valtaistuimella? Tai mahtaakohan kaivoksesta löytyä upeita kimaltelevia kalsiittikristalleja, vai onko vuorenpeikkojen perhe ehtinyt jo hioa kaikki metsänkeijujen hienostelutarpeiksi.

Tytyrin Tyyra teemakierroksen lipun hinta on 20€/ henkilö. Liput ovat myynnissä netticket.fi -verkkokaupassa sekä Lohjan matkailupalvelukeskuksessa osoitteessa Laurinkatu 50 ja muissa Netticketin myyntipisteissä Lohjalla. Kierros on suunnattu 3-8 vuotiaille.

Lisätietoja:
www.tytyrielamyskaivos.fi