STOP THE PRESS!

Miksi hän? (Why Him?)

Why Him?Ohjaus: John Hamburg
Käsikirjoitus: John Hamburg, Ian Helfer
Tuotanto: Stuart Cornfeld, Dan Levine, Shawn Levy, Jonah Hill, Ben Stiller
Näyttelijät: James Franco, Bryan Cranston, Zoey Deutch, Megan Mullally, Griffin Gluck, Kaley Cuoco, Keegan-Michael Key
Arvio: 1/5

Ned (Cranston) on ollut aina huolehtivainen isä tyttärelleen Stephanielle (Deutch) ja siksi hän pyrkii suojelemaan tätä kaikelta pahalta. On tullut tämän nuoren naisen aika lähteä opiskelemaan Stanfordiin. Siellä hän on tavannut videopeliyhtiöllään rahaa tahkonneen Lairdin (Franco). Stephanien vanhemmat eivät tiedä ollenkaan tämän uudesta poikaystävästä ennen kuin videopuhelun aikana ’perhekalleudet’ ruudussa vilahtavat. Joten on aika esitellä vävyehdokas ja perhe matkustaa Lairdin luokse. Ned ei ole kovinkaan vakuuttunut tästä tyypistä, joka vaikuttaa kovin epäilyttävältä mm. räävittömän suunsa ja nuoleskelevan tyylinsä johdosta. Pian on kuitenkin isunkin myönnettävä, että tästä nuorukaisesta saattaisi olla apua myös hänelle.

Kun elokuvaa katsoi, niin tuli mieleen muutamia vuosia sitten ilmestyneet Ben Stillerin tähdittämät Perhe on painajainen -elokuvat. Eikä mikään ihme, sillä Stiller toimii tässäkin yhtenä tuottajana. Jotenkin tuntuu siltä, että tekijät ovat halunneet uudelleenkäynnistää koko konseptin uudella tavalla. Toki ymmärrettävää, mutta tässä tapauksessa se ei oikein toimi. Yksi syy on se, että rääväpäistä Lairdia esittävä Franco on rooliinsa liiankin kiltti ja epäuskottava. Hän ei ole roolissaan niin ärsyttävä kuin mitä tekijät ovat pyrkineet hänestä saamaan irti. Siksi Cranston on turhankin rauhallinen vastapaino ”vävyehdokkaalleen”. Muutamat kohdat saavat katsojan kuitenkin nauramaan, mutta muuten Hamburgin ja Helferin käsikirjoitus on hyvinkin sovinnainen ja perhe-elokuvamainen.

Lisämateriaalina tarjolla mm. epäonnistuneita kohtauksia, making of -dokumentteja, poistettuja kohtauksia ja ohjaajan, käsikirjoittajan ja leikkaajan kommenttiraita.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2017

Traileri: