STOP THE PRESS!

Ateneumin taidemuseoon vapaa pääsy ke 14.6. klo 10–20

Alvar Aalto – taide ja moderni muoto 11.5.–24.9.2017Ateneumin taidemuseoon on vapaa pääsy koko päivän ajan keskiviikkona 14. kesäkuuta klo 10–20. Esillä ovat näyttelyt Alvar Aalto – taide ja moderni muoto sekä Suomen taiteen tarina. Samana päivänä järjestetään myös Suomen taiteen tarina -lyhytelokuvien näytös Ateneum-salissa klo 18.

Viimeksi Ateneumiin oli vapaa pääsy joulukuussa 2016. Normaalisti Ateneumin sisäänpääsymaksu on 15 euroa aikuisilta, 14 euroa S-etukortilla ja 13 euroa alennusryhmiltä. Alle 18-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen.

Esillä olevat näyttelyt:

Alvar Aalto – taide ja moderni muoto 24.9.2017 asti

Alvar Aalto (1898–1976) on Suomen kansainvälisesti tunnetuin arkkitehti ja muotoilija. Alvar Aalto – taide ja moderni muoto avaa oivaltavia näkökulmia Aallon elämään ja tuotantoon. Kattava näyttely havainnollistaa, miten Aallon orgaaninen muotokieli kehittyi vuorovaikutuksessa ajan kuvataiteilijoiden kanssa. Näyttelyn on tuottanut Vitra Design Museum yhteistyössä Alvar Aalto -museon ja Ateneumin taidemuseon kanssa.

Lue lisää näyttelystä

Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttely

Ateneumin taidemuseossa on Suomen vanhin ja laajin taidekokoelma. Uusi kokoelmanäyttely esittää maan rakastetuimmat klassikot uudessa valossa. Se nostaa esiin uusia teoksia ja rinnastuksia, luoden samalla yhteyden niin Suomen kuin maailman historiaan.

Lue lisää näyttelystä

Suomen taiteen tarina -lyhytelokuvanäytös ke 14.6. klo 18, Ateneum-sali

Ateneum julkaisee vuoden 2017 aikana kolmetoista lyhytelokuvaa kokoelmiensa rakastetuista klassikkoteoksista. Lyhytelokuvat näyttävät tutut klassikot uudessa valossa. Näytöksessä nähdään neljä lyhytelokuvaa. Lisäksi museonjohtaja Susanna Petterssonin haastateltavina elokuvien ohjaaja Terhi Amberlaja käsikirjoittaja Anja Olavinen. Vapaa pääsy.

Lue lisää näytöksestä