STOP THE PRESS!

Gard Sveenin hyytävä uutuusdekkari Verikarkelot jatkaa kadonneen teinitytön tarinaa

VerikarkelotKadonnut 13-vuotias Amanda, Oslossa kuollut sarjamurhaaja ja salaperäinen liettualainen uskonlahko asettavat rikostutkija Tommy Bergmannin uransa vaikeimman tehtävän eteen Gard Sveenin uusimmassa dekkarisssa Verikarkelot. Karmaiseva, hyytävästi ihon alle menevä trilleri on suoraa jatkoa Sveenin edelliselle kirjalle Pimeän sylissä.

Sarjamurhaaja Jon-Olav Farbergin poltettu ruumis löytyi pian sen jälkeen kun 13-vuotias Amanda katosi. Tommy Bergmann on varma, että Farberg on yhä hengissä, vaikka esimiehet ja kollegat Oslon pääpoliisiasemalla ovat toista mieltä. Hänen kollegansa Susanne Bech löytää Oslon seksikortteleissa sijaitsevasta hotellihuoneesta nauhoitteen ja peiliin huulipunalla kirjoitetun viestin. Jäljet johtavat Liettuaan, kohti tsaarienaikaista uskonlahkoa, jonka opinkappaleiden mukaan murhaaja voi pelastaa sielunsa silpomalla Oinaan tähtimerkissä syntyneen tyttölapsen. Juuri sellaisen kuin Amanda.

Verikarkelot on kolmas rikostutkija Tommy Bergmannista kertova kirja. Sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Raskaat varjot ja Pimeän sylissä.

Gard Sveen (s. 1969) työskentelee neuvonantajana Norjan puolustusministeriössä. Hänen esikoisteoksensa Raskaat varjot voitti parhaalle pohjoismaiselle rikosromaanille myönnettävän Lasiavain-palkinnon vuonna 2014 ja Norjan tärkeimmän dekkaripalkinnon Rivertonprisenin vuonna 2013 ensimmäisenä esikoiskirjailijana Jo Nesbøn jälkeen. Sveen asuu Oslon lähellä sijaitsevassa Ytre Enebakk -kylässä.

Gard Sveen:
Verikarkelot
Alkuteos Blod i dans
Suomennos Virpi Vainikainen
Sidottu, 254 sivua
Saatavana myös sähkökirjana