STOP THE PRESS!

Lasten liikennepuisto Tampereella on avoinna 4.8.2017 asti

Lasten liikennepuiston kesäkausi käynnistyi tänään keskiviikkona 7.6.2017. Kalevan keskuspuistossa sijaitseva liikennepuisto palvelee polkuautoilijoita ja pikkupoliiseja perheineen 4.8.2017 asti. Puisto on avoinna arkisin kello 10–17. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Liikennepuisto tarjoaa kesällä 6–10-vuotiaille mahdollisuuden opetella liikennekäyttäytymistä ohjatusti maanantaista perjantaihin kello 10–17. Polkuautoihin mahtuu maksimissaan 145-senttinen ajaja.

Liikennepuisto toimii käytännössä niin, että lyhyen opetustuokion jälkeen lapsi pääsee treenaamaan liikennesääntöjä polkuautoa ajamalla. Liikennepuisto on suosittu vierailukohde, joten ajovuoroa voi joutua odottamaan hetkisen.

Odotellessa puistossa voi kulkea jalankulkijana, värittää värityskuvia tai suorittaa liikennepuiston oman ajokorttikokeen, josta saa muistoksi ajokortin. 4–6-vuotiaat voivat kokeilla ajamista vanhemman kulkiessa vierellä ja tätä nuoremmille lapsille puistosta löytyy kolmipyöräisiä sekä niille tarkoitettu erillinen ajorata.

Liikennepuiston jäätelökahvila on nuorten kesätyöpaikka

Puistossa palvelee kesän ajan myös jäätelökahvila, mikä työllistää 13–17-vuotiaita tamperelaisia nuoria. – Kahviossa on myynnissä kahvia ja virvokkeita sekä Tampereen Lakalaivassa valmistettuja Tampereen Jäätelötehtaan artesaanijäätelöitä. Meiltä saa ehkäpä Tampereen edullisimmat jätskiannokset, sillä voitontavoittelun sijaan jäätelökahvilan toiminnassa tärkeintä on tarjota nuorille mahdollisimman paljon työkokemusta asiakaspalvelusta ja kahvilatyöstä, nuoriso-ohjaaja Essi Parkkari kertoo. Kahviossa käy maksuvälineenä ainoastaan käteinen, joten varaathan mukaan muutaman kolikon.

Lasten liikennepuisto