STOP THE PRESS!

Matti Eskon uusi albumi ilmestyy perjantaina 16.6.

Matti Esko ja Jyrki69

Matti Esko & Jyrki 69, Kuva: Pasi Rytkönen

Syksyllä 70 vuotta täyttävän Matti Eskon uusi albumi Järvenpää – Kauriala: Omia polkujaan julkaistaan perjantaina 16.6.2017. Levy on jatkoa 2015 ilmestyneelle, runsaasti kiitosta saaneelle Järvenpää – Pasila juurimusiikkilevylle. Edellinen albumi toi Matti Eskolle myös hänen pitkän uransa ensimmäisen Emma-ehdokkuuden.

 
Levyn julkaisukeikka on perjantaina 16.6.2017 klo 19-21, paikkana Ravintola Bryggeri Helsinki, Sofiankatu 2, 00170 Helsinki. Livekokoonpanossa soittavat: Tuomas Metsberg, Olli Haavisto, Eeva Koivusalo ja Harri Ala-Kojola.
 
Albumin avausraita Karavaani kulkee ja koirat haukkuu on tällä hetkellä Yle Radio Suomen soitetuin kappale.
 
Uusi levy jakautuu edeltäjänsä tapaan kahteen eri sessioon.
 
Järvenpää session on tuottanut ja äänittänyt Olli Haavisto ja miksannut Janne Haavisto. Muusikoina mukana ovat Ollin ja Jannen lisäksi myös Pekka Gröhn, Vesa Anttila, Pekka Kuorikoski ja Pepe Ahlqvist. Albumin Järvenpää -osuuden miksaa Janne Haavisto.
 
Kauriala sessioista vastaa Janne Saksa soittajinaan Sakari Tiikkaja, Leo Kunnas, Petri Lapintie ja Ninni Poijärvi. Kauriala sessioissa vieraili myös kitaravirtuoosi Pauli Halme. Lisäksi Pimeää -kappaleella Matti Eskon kanssa duetoi The 69 Eyes yhtyeen keulakuva Jyrki 69. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Jyrki urallaan laulaa suomen kielellä. Kaikki lähti liikkeelle ajatuksesta saattaa nämä kaksi, matalalta tunnusomaisesti laulavaa artistia yhteen. Ja olihan lisäarvona myös houkutus rikkoa genrerajoja.
 
Kappaleet tulevalle Järvenpää – Kauriala: Omia polkujaan levylle ovat Esa Elorannan, Janne Saksan, Topi Salmen, Vesa Anttilan, Antti Vuorenmaan, Tapani Baggen, Janne Rintalan, Vexi Salmen ja Kaisa Eskonnieman käsialaa.
 
Levy tulee ilmestymään sekä CD- että vinyyli-versioina.