STOP THE PRESS!

Puluboin ja Ponin leffan kuvaukset käynnistyvät

Puluboin ja Ponin leffa

Kuva: Kuokkasen kuvaamo © Pohjola-filmi, 2017

Ohjaaja Mari Rantasila työryhmineen aloittaa vauhdikkaan lastenelokuvan kuvaukset Helsingissä tänään 13.6.2017. Omaperäisestä Puluboista (Aapo Puusti) ja pienestä Poni-tytöstä (Jenni Lausi) julkaistaan samalla ensimmäinen yhteiskuva. Aikuisten rooleissa nähdään muun muassa Santtu Karvonen ja Anna-Maija Tuokko.

Elokuva perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus pistää pohtimaan, onko leikkimistä milloinkaan pakko lopettaa?

Muun muassa Helsingin Kalliossa kuvattava Puluboin ja Ponin leffa tuo nuoret näyttelijät yhteen kokeneiden tekijöiden kanssa. Mainoksia ja ”bullaa” rakastavaa Puluboita esittää Aapo Puusti, jolle tämä on ensimmäinen rooli pitkässä elokuvassa. Hänen rinnallaan Ponina debytoi Jenni Lausi. Lukuisia kiitettyjä elokuva-, teatteri- ja tv-rooleja tehnyt Santtu Karvonen nähdään koulun aloittamista jännittävän Poni-tytön hajamielisenä taiteilija-isänä, ja suosittu näyttelijä Anna-Maija Tuokko suorituskeskeisenä toimittaja-äitinä. Elokuvassa esiintyvät myös Seppo Halttunen ja Jaana Pesonen.

Mari Rantasila on tehnyt pitkän ja komean uran sekä näyttelijänä että ohjaajana. Risto Räppääjä -hittielokuviakin ohjannut Rantasila sanoo kesän aikana kuvattavasta uudesta elokuvastaan näin:

”Me kaikki tarvitsemme leikkimistä, huumoria ja mielikuvitusta. Niistä on apua myös elämän hankalilla poluilla. Toivon, että Puluboin ja Ponin leffa kannustaa lapsia ja aikuisia arvostamaan itseään ja toisiaan sellaisina kuin he ovat ja hassuttelemaan keskenään niin paljon kuin sielu sietää.”

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet kirjailija Veera Salmi ja Hannamaija Matila. Otavan julkaiseman Puluboi ja Poni -kirjasarjan ensimmäinen osa, Puluboin ja Ponin kirja, ilmestyi vuonna 2012. Salmi kuvailee villin tarinan syntyä:

”Puluboin ja Ponin tarina sai alkunsa Hakaniemen torikahvilassa, jossa tapaamani toripulu alkoi mielikuvituksessani kertoa vauhdikasta tarinaansa. Kirja Puluboista ja Ponista alkoi hahmottua, ja pian tarinoita tuli lisää. Toivon, että Puluboin ja Ponin leffa välittää katsojille sen kaiken energian ja iloisen mielettömyyden, jonka vallassa olen itse saanut kirjoitustyötä tehdä. Elämä ilman mielikuvituskavereita on tylsää!”

Puluboin ja Ponin leffa saa ensi-iltansa elokuussa 2018. Elokuvan tuottaa Elina Pohjola Pohjola-filmistä ja levittää B-Plan Distribution.

Puluboin ja Ponin ensimmäinen yhteiskuva on liitteenä. (Kuva: Kuokkasen Kuvaamo)

Puluboin ja Ponin leffa

Seitsemänvuotias Poni, oikealta nimeltään Mai, ei halua mennä kouluun. Hän haluaa olla poni: pukeutua tekoturpaan ja laukata Kallion katuja kengät kopisten, villinä ja vapaana. Koulun alku kuitenkin lähestyy, ja aikuisten mielestä tällaisten leikkien on loputtava. Koulussa pitää olla kunnolla. Aina pitää olla kunnolla.

Kesän aikana Ponin elämään astuu mielikuvituskaveri Puluboi, omalaatuinen lintumainen poika, joka rakastaa mainoksia ja pullaa ja vihaa r-kirjainta. Puluboilla on ratkaisu kaikkiin ongelmiin – vaikeatkaan asiat eivät ole liian vaikeita, kun antaa mielikuvituksen lentää! Punk-henkinen Puluboi tuo Ponin kesään roppakaupalla väriä ja kierroksia, sillä hänen kanssaan kaikki on mahdollista. Töttölöö!

Työryhmä

Ohjaus: Mari Rantasila

Tuotanto: Elina Pohjola, Pohjola-filmi

Käsikirjoitus: Veera Salmi, Hannamaija Matila

Kuvaus: Timo Heinänen

Leikkaus: Hanna Kuirinlahti

Lavastus: Minna Santakari

Pukusuunnittelu: Niina Pasanen

Maskeeraus: Leila Mäkynen

Keskeiset roolit

Puluboi: Aapo Puusti

Poni: Jenni Lausi

Äiti Maria: Anna-Maija Tuokko

Isä Matti: Santtu Karvonen

Rehtori Teppo: Seppo Halttunen

Terapeutti Tarja Tuska: Jaana Pesonen