STOP THE PRESS!

The Bye Bye Man

The Bye Bye ManOhjaus: Stacy Title
Käsikirjoitus: Jonathan Penner (Robert Damon Schneckin romaanin pohjalta)
Tuottajat: Trevor Macy, Simon Horsman, Jeffrey Soros
Pääosissa: Douglas Smith, Lucien Laviscount, Cressida Bonas, Jenna Kanell, Carrie-Anne Moss, Faye Dunaway
Arvio: 2/5

Kolme nuorta ja kaunista opiskelijaa muuttaa vanhaan taloon. Elliot (Douglas Smith) ja Sasha (Cressida Bonas) ovat pari; John (Lucien Laviscount) puolestaan Elliotin paras ystävä. Eletään ihanaa opiskelijaelämää ensiasunnossa. On bileitä, on rakkautta.
Unelmakämpällä on kuitenkin synkkä kääntöpuolensa, jonka nuoret saavat pian huomata. Taloa nimittäin isännöi mystinen Bye Bye Man, joka tiputtelee kolikoita peräänsä ja haahuilee talossa omituisen, lähinnä isolta nyljetyltä rottweilerilta näyttävän lemmikkinsä kanssa. Jos Bye Bye Mania edes ajattelee, tulee hän perääsi ja saa sinut tekemään hirveitä. Elokuvan motto onkin: Don’t think it, don’t say it.

The Bye Bye Manin idea on pirullisen onnistunut ja lähtökohtaisesti yhtä inhottava kuin takavuosien kauhuklassikko Candymanissa (1992), mutta toteutus mättää. Raflaavasta alustaan huolimatta elokuva on aivan liian hidastempoinen ja näyttelijäsuoritukset ohuita. Eri toten mieleen jää Cressida Bonasin koominen tekoyskä ja ylipäänsä epävakuuttava roolityö – joskaan ei hänen roolihahmolleen paljon mahdollisuuksia ole edes kirjoitettu. Elokuvaa ei pelasta edes se, että sivurooleihin saatu sellaisetkin nimet kuin Carrie-Anne Moss ja Faye Dunaway.

The Bye Bye Man jättää ilmaan liikaa avoimia kysymyksiä ja ärsytyksen epäloogisista ratkaisuista. Kaksi tähteä hyvästä ideasta ja muutamista jännittävistä hetkistä, mutta näistäkin huolimatta on todettava, että heissulivei, Bye Bye Man, toivottavasti emme enää tapaa!

Taru Oksanen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by SF Studios, 2017

Traileri: