STOP THE PRESS!

Yhdysvaltalainen kirjailija Angie Thomas saapuu vieraaksi Turun Kirjamessuille

Angela Thomas

Kuva: Anissa Hidouk

Yhdysvaltalainen kirjailija Angela, Angie, Thomas (Otava) esiintyy Turun Kirjamessuilla perjantaina 6.10.

Thomasin romaani Viha jonka kylvät (The hate U give) ilmestyy suomeksi syksyllä (4.9.). New Yorkin myyntitilastojen ykkösenä kymmenen viikkoa ollut kirja sopii luettavaksi sekä nuorille että aikuisille. Se on slummissa tapahtuva rotumellakkakirja, josta ollaan tekemässä myös elokuvaa.

Kirja kertoo 16-vuotiaasta Starrista, joka asuu köyhässä slummissa Missisippissä, mutta käy koulua paremmalla puolella kaupunkia. Hän joutuu tasapainoilemaan kahden maailman välissä. Vielä repivämmäksi ristiriita muuttuu, kun poliisi ampuu syyttä Starrin parhaan ystävän. Tapaus ravistelee koko mustaa yhteisöä, ja Starr, ainoa silminnäkijä, joutuu todistajaksi ja kuohunnan keskipisteeseen.

Turun Kirjamessujen tämän vuoden pääteema on Suomi #MontaÄäntä. Tänä vuonna messuilla nähdään mm. uudistunut lasten toiminta-alue. Luvassa on myös kiinnostavia kirjailijoiden välisiä keskusteluja. Sunnuntaina 8.10. messuille pääsee ilmaiseksi cosplay-asuun pukeutuneena. Messujen koko ohjelmisto julkaistaan 4.9. osoitteessa www.kirjamessut.fi

Samaan aikaan Turun Kirjamessujen kanssa on tuttuun tapaan Turun Ruoka- ja Viinimessut.