STOP THE PRESS!

Tunnetut lauluntekijät kertovat, miten laulu syntyy – kirja julkaistaan 21.8.

Miten lauluni syntyvät? kokoaa ensimmäistä kertaa yksiin kansiin suomalaisten lauluntekijöiden tekstejä heidän laulujensa synnystä. Kirjassa lauluntekijät kertovat omin sanoin uriensa käännekohdista ja siitä, miten heistä on tullut mitä he nyt ovat.

Kirjassa ääneen pääsevät 2010-luvulla aktiiviset lauluntekijät. Kirjaan ovat kirjoittaneet Asa, Chisu, Jouni Hynynen, Samae Koskinen, Jarkko Martikainen, Iisa, Olavi Uusivirta, Maija Vilkkumaa ja A. W. Yrjänä. Kirjan on toimittanut Eetu Kauppinen ja sen julkaisee SKS.

”Kirjasta tulee hyvä aikalaisdokumentti. Kaikki ovat kirjoittaneet hyviä, pohdiskelevia juttuja. Sata kertaa kiinnostavampaa kuin perushaastattelukaura”, toteaa kirjaan kirjoittanut A. W. Yrjänä.

”Suomessa lauluntekijäksi heittäytyminen ei ole uravalinnoista helpoimpia. Halusin tietää, kuinka se on arvostamillani taiteilijoilla tapahtunut ja mennä samalla pintaa syvemmälle: kuinka he laulunteon tarkoituksen itse näkevät. Tällaista kirjaa ei ole Suomessa aiemmin tehty”, kertoo kirjan toimittaja Eetu Kauppinen.

Kirja julkaistaan maanantaina 21.8.2017.