STOP THE PRESS!

Pala Aasiaa Habitaressa – United Stories -myyntinäyttely esittelee aasialaista elämäntapaa ja kulttuuria

United StoriesMitä tapahtuu, kun muotoilijat ja muotoiluyritykset Suomesta ja Aasiasta tuodaan yhteen ja heille annetaan vapaus luoda yhdessä uutta, kestävää ja kiehtovaa muotoilua? Habitaren uudessa United Stories -myyntinäyttelyssä mukana olevat muotoiljat ja yritykset ovat kevään aikana suunnitelleet yritysten valikoimiin sopivia uusia tuotteita, jotka tulevat myyntiin Habitareen. Myymälän lisäksi United Stories esittelee aasialaista kulttuuria ja elämäntapaa.

Viime vuosina Aasian maiden, erityisesti Kiinan ja Etelä-Korean, kiinnostus suomalaista muotoilua kohtaan on voimakkaassa kasvussa. Suomalaisten ja aasialaisten yritysten ja muotoilijoiden yhteistyö synnyttää täysin uudenlaista, kulttuurirajoja ylittävää ja kulttuureita yhdistävää muotoilua, jota esitellään Habitaressa 13.–17.9.2017.

Kaikille avoimet työpajat tutustuttavat kulttuuriin

United Stories esittelee aasialaista kulttuuria ja elämäntapaa laajasti. Kaikille avoimissa työpajoissa opetetaan esimerkiksi korealaisen käsitöiden ja japanilaisten kukkakoristeiden tekoa, kiinalaista kalligrafiaa ja paketointia japanilaisella Furoshiki-kankaalla.

Aasialainen ruokakulttuuri ja erityisesti maille tyypilliset riisikulhoannokset tulevat tutuksi United Stories Caféssa, jossa on päivittäin myynnissä japanilaista, kiinalaista ja korealaista lounasta ja virvokkeita. Aasialaista teekulttuuria esitellään päivittäin teemaistajaisissa.

Keinutuolista olkalaukkuun ja joogamatosta valaisimiin

Suomalaisten ja japanilaisten yhteistyössä valmistuvat keraaminen lasten astiasto, valaisin, seinäkello ja tekstiilejä: peitto, pöytäliina, pyyhkeitä ja tyynyliinoja. Mukana ovat muotoilijat Maija Puoskari, Timo Niskanen, Hanna Anonen ja Makoto Kagoshima. Yhteistyöyritykset ovat Tokyo Saikai Co., Ltd, Taniguchi Aoya Washi Co., Ltd ja Lapuan Kankurit Oy.

Kiinalaisten ja suomalaisten yhteistyönä valmistuvat lasten keinutuoli, tuoli, valaisin, lattiatyynyjä ja joogamatto. Kiina-Suomi yhteistyössä ovat mukana Yrjö Kukkapuro, Mikko Paakkanen, Susan Elo, Sami Lahtinen, Yuan Long ja Pan Jiangfeng. Tuotteet valmistaa Shanghai Avarte Furniture Co., Ltd ja Lennol Oy

Etelä-Korea – Suomi -yhteistyössä valmistuvat keittiöesiliina ja olkalaukku. Yhteistyötä tekevät Mongsengee Corp. ja Johanna Gullichsen.

Kansainvälisen yhteistyön United Stories

Habitaren uusi myyntinäyttelykonsepti avaa ovia muotoilijoiden ja yritysten kansainväliselle yhteistyölle. Näyttelyyn valitaan mukaan muotoilijoita ja yrityksiä eri maista, ja tavoitteena on tuottaa uusia tuotteita Habitareen ja myöhemmin yritysten omiin valikoimiin. Ensimmäisessä United Storiesissa yhteistyötä tehdään Suomen, Japanin, Kiinan ja Etelä-Korean kanssa. Seuraavaan United Storiesiin valitaan mukaan uudet suunnittelijat ja uudet maat.