STOP THE PRESS!

Tampere-talo hakee kasvua Aasiasta

Alipay

Kuva: Jaani Haapasalo

Tampere-talo on ottanut ensimmäisten pirkanmaalaisten toimijoiden joukossa käyttöönsä kiinalaisen Alipay-maksujärjestelmän. Alipay on Kiinan suosituin verkko- ja mobiilimaksualusta, jolla on maassa jo yli 450 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Kiinasta Alipay on levinnyt jo noin 70 maahan ja yli 100 000 liikkeeseen. Tampere-talon kiinalaisasiakkaiden määrän arvioidaan kasvavan merkittävästi Muumimuseon avauduttua taloon 17.6.

Kiinalaisturisteilla on nyt mahdollisuus maksaa ostoksensa Tampere-talossa suoraan älypuhelimillaan. Alipay-maksut suoritetaan QR-koodin avulla: Tampere-talon tarjoama koodi skannataan Alipay-sovelluksella, joka ohjaa asiakkaan automaattisesti maksusivulle. Maksujärjestelmä on nopea käyttää ja mahdollistaa ostokset ilman käteistä monille kiinalaisille ennestään tutulla maksuvälineellä.

Digitaalisen ratkaisunsa avulla Tampere-talo pyrkii parantamaan ja helpottamaan asiakaskokemusta ja houkuttelemaan lisää kiinalaisturisteja palveluidensa pariin. Tampere-talon asiakkaille tarjotaankin Alipay-maksuilla talon oman konserttituotannon lisäksi Tampere Filharmonian konsertteja ja Tampereen taidemuseon toimesta 17.6. avatun maailman ainoan Muumimuseon pääsylippuja. ”Meillä oli heti Alipayn käyttöönottopäivänä kiinalaisia konferenssiasiakkaita, jotka ottivat palvelun riemuiten vastaan. Lisäksi täytyy muistaa, että muumeilla on aivan valtavat markkinat Kiinassa. Uskommekin, että Alipayn käyttöönotto kasvattaa kiinalaisturistien taloon tuomaa kassavirtaa” toteaa Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Alipayn käyttöönotto on toteutettu yhteistyössä ePassi Payments Oy:n kanssa. ePassi vastaa kotimaassa kiinalaisen ja suomalaisen maksuliikenteen yhteensovittamisesta sekä Alipayn markkinoinnista. Ennen Tamperetta ePassi-Alipay-maksuja on hyödynnetty jo kiinalaisturisteille tutuissa kohteissa esimerkiksi Lapissa ja Helsingissä. Alipay kuuluu Ant Financial Services Groupiin, joka on kiinalaisen Alibaba Groupin sidosyritys.