STOP THE PRESS!

Tietokirjallista ohjelmaa Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa

Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään pe-la 30.6.–1.7.2017. Vuoden 2017 teemana on Itsepäinen Suomi.

Tietokirjaohjelmaa on Vanhan kirjallisuuden päivillä sekä perjantaina että lauantaina. Perjantaina avajaisten yhteydessä jaetaan vuotuiset Warelius-palkinnot. Warelius-palkinto myönnetään vuosittain tietokirjailijalle, jolla on laaja ja korkealaatuinen tietoteostuotanto tai jolla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen tietokirjallisuuteen.

Elämäni tietokirjat -haastattelusarjassa tavataan perjantaina Sirpa Kähkönen sekä lauantaina Helena Petäistö. Elämäni tietokirjat -sarjassa tunnetut suomalaiset kertovat, mitkä ovat heille kymmenen tärkeää tietokirjaa elämän varrelta.

Perjantaina 30.6.2017
Klo 10.30–11.30 Avajaiset. Warelius-palkintojen jako. Palkinnon jakavat Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäinen ja palkintolautakunnan puheenjohtaja Markku Monni.
Klo 12.15–13.15 Elämäni tietokirjat. Sirpa Kähkönen. Haastattelijana Anne Rutanen.

Lauantaina 1.7.
klo 14.15–15.15 Elämäni tietokirjat. Helena Petäistö. Haastattelijana Jukka-Pekka Pietiäinen.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Sirpa Kähkönen on kirjailija, joka tunnetaan erityisesti historiallisista romaaneistaan, kuten Kuopio-sarjasta. Hän on julkaissut myös tietokirjallisuutta, kuten teoksen Vihan ja rakkauden liekit – Kohtalona 1930-luvun Suomi (Otava 2010). Kähkönen on kirjailijoiden sananvapausjärjestö PENin puheenjohtaja.

Helena Petäistö tunnetaan Ranskan ja Euroopan unionin erityistuntijana. Petäistö on julkaissut useita tietokirjoja, joissa hän esittelee eurooppalaisia kaupunkeja ja antaa vinkkejä muun muassa ravintoloista. Petäistön ensimmäinen kirja Ranskalaiset korot ilmestyi vuonna 1995.

Vanhan kirjallisuuden päivät pe–la 30.6.–1.7.2017
Sastamalassa Sylvään koululla, Ojansuunkatu 8, 38200 Sastamala.

Lisätietoja Vanhan kirjallisuuden päivien ohjelmasta tapahtuman verkkosivuilla www.vanhankirjallisuudenpaivat.com.