STOP THE PRESS!

Harvinainen konserttivierailu Osmo Vänskältä ja Erin Keefeltä Sysmän Suvisoitossa

Erin Keefe ja Osmo VänskäKapellimestari Osmo Vänskä konsertoi klarinetilla yhdessä Minnesota Orchestran konserttimestari Erin Keefen, ja pianisti Juho Pohjosen kanssa Sysmän kirkossa perjantaina 7.heinäkuuta. Sysmän Suvisoitto -festivaali käynnistyy lauantaina 1.7. ja kestää 8.7. asti.

Festivaalin yksi tärkeimmistä konserteista on lahtelaistaustaisen kapellimestarin Osmo Vänskän konsertti pe 7.7 Sysmän kirkossa, jossa Osmo esiintyy tällä kertaa klarinetilla yhdessä johtamansa Minnesota Orchestran konserttimestarin Erin Keefen, ja pianisti Juho Pohjosen kanssa. Ohjelmassa on mm. Smetanan ’Kotimaasta’, Stravinskyn ’Sotilaan tarina’, Bartókin ’Kontrasteja’ sekä Kalevi Ahon Osmolle ja Erinille säveltämä häälahjateos ’ER-OS’.

Suvisoiton klassiseen ohjelmistoon kuuluu tänä vuonna myös viulisti Sara Etelävuoren ja pianisti Heini Kärkkäisen konsertti sunnuntaina 2.7. Sara on soittanut Suvisoiton hallinnoimalla Bellosio-arvoviululla neljän vuoden ajan, ja soittaa nyt viimeisen konsertin kyseisellä viululla. Viulu luovutetaan säännöllisin välein eteenpäin seuraavalle lahjakkaalle, nuorelle muusikolle. Konsertin yhteydessä julkaistaan viulun seuraava saaja. Lisäksi Sysmän oman kamarikuoro, paikalliset taiteilijat ja Suvilaulu -lapsikuoro esiintyvät Suomi100 -teemaisessa Suomalaisen musiikin ilta -konsertissa 4.7.

Festivaali päättyy 8.7. konserttiin Luhangan kirkossa, jossa soittaa Mikkelin Kaupunginorkesteri, solistina viulisti Elisar Riddelin, ja kapellimestarina Esa Heikkilä.

Kevyempää ohjelmistoa edustavat Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen (la 1.7.), J.Karjalainen, jonka Sysmän esiintyminen on toistaiseksi kesän ainoa Päijät-Hämeessä (5.7.), sekä blues-painotteinen Suvijazz –konsertti (to 6.7.) Konserttipaikkoina ovat mm. Sysmän ja Luhangan kirkot, Sysmän Teatteritalo, Krouvin lava sekä Virtaan kartano. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii lahtelainen kapellimestari Esa Heikkilä.

Liput ovat myynnissä Lippupisteessä, Sysmän kirjakaupassa ja ovella siinä tapauksessa, jos lippuja on jäljellä.

Lippujen hinnat ja ohjelma osoitteessa www.suvisoitto.fi/ohjelma-2017