STOP THE PRESS!

Auttaminen on tehty helpoksi arjen keskellä

PanttiarpajaisetPelastakaa Lapset ry:n Panttiarpajaiset mahdollistaa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten auttamisen pullonpalautusautomaateilla. Lisäksi Panttiarpajaisissa on jaossa yhteensä yli miljoonan euron arvosta lahjakortteja K-ruokakauppoihin ja Lidlin myymälöihin, päävoiton ollessa 100 000 euroa.

Pelastakaa Lapset ry:n Panttiarpajaisiin voi osallistua K-ruokakauppojen ja Lidlin myymälöissä pullonpalautusautomaateilla. Yhden arvan hinta on 5 senttiä, ja osallistua voi vaikka vain yhdellä pullolla tai tölkillä. Mitä suuremmalla määrällä pulloja Panttiarpajaisiin osallistuu, sitä suuremman määrän arpoja saa. Palkintoja on 5, 10 ja 50 eurosta aina 100 000 euron pääpalkintoon asti.

”Panttiarpajaisiin osallistuminen on helppo tapa auttaa arjen keskellä. Lisäksi Panttiarpajaisiin osallistuva voi myös itse voittaa. Toivommekin, että suomalaiset ottaisivat pulloja palauttaessaan tavakseen osallistua Panttiarpajaisiin vaikka muutamalla pantillaan”, toteaa Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Panttiarpajaisten tuotoilla tuetaan kotimaassa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista. Tavoitteena on varmistaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, että lapsen oikeus hyvään kehitykseen ja osallisuuteen ei vaarannu perheen vaikean taloudellisen tilanteen tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Pelastakaa Lapset ry:n mukaan syrjäytymisvaara koskee Suomessa jopa 168 000 lasta ja nuorta.