STOP THE PRESS!

Saaristomeren kansallispuistossa vapaaehtoisia saariemäntinä ja –isäntinä

Saaristomeren kansallispuisto

Kuva: Laura Lehtonen/Metsähallitus

Arkipelagia-seuran vapaaehtoiset toimivat kansallispuistossa saariemäntinä ja –isäntinä Berghamnin saarella. Noin viikon pesteillä toimivat vapaaehtoiset opastavat, neuvovat, pitävät paikkoja kunnossa ja kertovat ajankohtaisia kuulumisia Saaristomeren kansallispuiston Facebook-sivuilla.

Nauvon Berghamn on Saaristomeren kansallispuiston keskeisin perinteistä ulkosaariston elämäntapaa ja maisemaa edustava kohde. Metsähallituksen puistonjohtaja Henrik Jansson on iloinen yhteistyöstä: ”Saariemäntien ja –isäntien avulla saadaan vanhan kalastajatilan päärakennus, Västerbyn torppa, jälleen auki ja paikkaa elävämmäksi”.

Arkipelagia-seura on Saaristomeren kansallispuiston ystäväyhdistys. Yhdistyksen jäsenistä rekrytoidut saariemännät ja –isännät ovat kokeneita saariston tuntijoita ja heiltä kävijät saavat tietoa niin Berghamnin saaresta kuin muustakin saariston luonnosta ja elämänmenosta. Arkipelagia-seuran edustajan, Martti Komulaisen mukaan saari-isännyys ja -emännyys antaa seuralle mahdollisuuden kertoa sille tärkeistä Saaristomeren luonto- ja kulttuuriarvoista sekä työstä näiden arvojen turvaamiseksi. Saariemännät ja isännät päivystävät saarella 22.6.-24.7. ja  28.7.-7.8.2017.

Lisätietoja:
www.facebook.com/Saaristomeri.skargardshavet/