STOP THE PRESS!

Kotipizza ja Pivo tuovat chatbot-ostamisen ensimmäisinä Suomeen

KotiBotti-chatbotKotipizzan uusi KotiBotti-chatbot toimii Facebook Messengerissä. Sen kautta voi tilata ja maksaa Kotipizzan tuotteita mobiilisti koko maassa. KotiBotti on ensimmäinen pikaviestivälitteinen maksusovellus Suomessa ja yksi ensimmäisistä Euroopassa. Kotipizza toteuttaa chatbotin yhteistyössä OP Ryhmän kehittämän Pivon kanssa.

KotiBotti mahdollistaa ostotapahtuman suorittamisen kokonaisuudessaan sosiaalisessa mediassa, mobiilisti. KotiBotti on toteutettu yhdessä Pivon kanssa ja se soveltuu yhteen Pivo-mobiililompakon kanssa. Kuluttaja voi tehdä botilla ostoksia suoraan Facebook Messengerissä syöttämättä maksukorttitietojaan. Botti hyödyntää tekoälyä.

– Kuluttajat käyttävät sosiaalista mediaa ja tekevät ostoksia yhä enemmän mobiilisti. KotiBotti tarjoaa miellyttävän ja helpon käyttäjäkokemuksen, kun kasvanut mobiilikäyttö yhdistyy ostamiseen ja tekoälyn tuomiin mahdollisuuksiin. Pikaviestivälitteinen ostaminen yleistyy ja kehittyy jatkossa yhä älykkäämmäksi, sanoo Kotipizzan digitaalisten ja tietoratkaisujen asiantuntija Johanna Kuosmanen.

Kotipizza tuottaa KotiBotin yhteistyössä Pivon kanssa. Kaikkien pankkien asiakkaat voivat ladata Pivon maksutta käyttöönsä.

– Pivo mahdollistaa nopean maksamisen ja parhaan ostokokemuksen asiakkaille. Ensimmäistä kertaa suomalaiset voivat nyt ostaa chatbotin avulla jotain. Kotipizzasta saimme tähän teknologisesti valmiin kumppanin, jolla on hyvä tuote ja halu olla digitaalinen edelläkävijä, sanoo Pivon liiketoiminnasta ja uusista maksamisen palveluista vastaava hankejohtaja Hanna Äijälä.

KotiBotti toimii niin, että asiakas avaa KotiBotti-chatin Facebookin viestisovelluksessa Messengerissä. Sieltä asiakas voi tilata haluamansa Kotipizzan tuotteet ja maksaa ne Pivo-sovelluksella.

– KotiBotti vahvistaa Suomen parasta asiakaskokemusta Kotipizzassa. Sen avulla tulemme asiakkaan luo, missä ja milloin tahansa. Panostamme digitaalisiin ratkaisuihin ja kirimme KotiBotilla edelläkävijyyteen alallamme digitaalisessa ostamisessa, sanoo Kotipizza Group Oyj:n toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

Chatbotien välityksellä mobiilisti tapahtuva kaupankäynti on lähtöisin Aasiasta. Se on nouseva, mutta Euroopassa toistaiseksi harvinainen ostamisen muoto. ”Conversational commerce” -ilmiön käynnisti vuonna 2013 Kiinan markkinalle osana WeChat-palvelua tuotu digitaalinen lompakko WeChat Pay.

Ensimmäiset ravintola- ja ruoka-alan tilausbotit ovat yleistyneet ja herättäneet kiinnostusta kuluttajien keskuudessa erityisesti Yhdysvalloissa. Siellä vastaavia sovelluksia hyödyntävät suuret pikaruokaketjut kuten Domino’s, Subway ja Cheesecake Factory.