STOP THE PRESS!

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan ensimmäinen traileri on julkaistu

Heinähattu ja Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Kuvassa: Hanna ja Matti Kattilakoski (Niina Lahtinen, Joonas Nordman), Heinähattua ja Vilttitossu (Emily Shipway, Ella Kangas), poliisit Isonapa ja Rillirousku (Janne Kataja, Aku Hirviniemi) sekä Halise ja Helga Alibullen (Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä). Kuva: Tommi Hynynen /Yellow Film & TV

Parhaillaan kuvattavasta koko perheen elokuvasta Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset on julkaistu ensimmäinen traileri. Traileri esittelee elokuvan riemastuttavan hahmokaartin. Siinä nähdään Heinähattu (8-vuotias Emily Shipway) ja Vilttitossu (6-vuotias Ella Kangas) sekä heidän vanhempansa Hanna Kattilakoski (Niina Lahtinen) ja Matti Kattilakoski (Joonas Nordman). Tärkeissä rooleissa ovat myös poliisit Rillirousku (Aku Hirviniemi) ja Isonapa (Janne Kataja) sekä Kattilakoskien naapurissa asuvat Alibullenin neidit Halise (Krisse Salminen) ja Helga (Pirjo Heikkilä).

Elokuvan ohjaa Anna Dahlman (Siskonpeti-tv-sarja) ja se perustuu Sinikka ja Tiina Nopolansamannimiseen kirjaan. Käsikirjoituksen ovat tehneet Sinikka ja Tiina Nopola. Elokuvan tuottaa Jarkko Hentula Yellow Film & TV:lle. Elokuva saa ensi-iltansa 24.11.2017.

TARINA

Elokuvassa Heinähatun ja Vilttitossun perhe lähtee lomalle. Äiti Hannalla on ihana viikko suunniteltuna ylellisessä huvilassa. Sattumalta Kattilakosket päätyvät kuitenkin väärään ”huvilaan” kylän poliisien mökkinaapureiksi. Konstaapelit huomaavat tilanteen ajoissa ja naamioituvat taiteilijaveljeksiksi saadakseen olla rauhassa Kattilakosken perheeltä. Heinähatun ja Vilttitossun epäilykset heräävät heti, ja suuri vakoiluseikkailu alkaa. Kun kaiken lisäksi vankikarkurit piileskelevät lähimaastossa, väärinkäsitykset johtavat värikkääseen seikkailukomediaan.

KIRJA

Heinähattu ja Vilttitossu -kirjasarjaan kuuluu 20 teosta, ja niitä on käännetty mm. ranskaksi ja japaniksi.Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset on palkittu lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto Anni Swan -mitalilla. Kirjasarjaa julkaisee kustannusosakeyhtiö Tammi.

TUOTANTO

Elokuvan tuottavat yhteistyössä Yellow Film & TV Oy, Ricky Rapper Oy sekä Tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy. Näyttelijät Niina Lahtinen, Aku Hirviniemi ja Janne Kataja ovat hankkeesta selvästi innoissaan: “Yhteistyö Nopolan sisarusten ja ohjaaja Anna Dahlmanin kanssa houkutteli meidät, ”Riihimäen viihdemafiana” tunnetun poppoon mukaan elokuvan tekoon. Nyt tehdään kerrankin komediallinen koko perheen elokuva, jossa keskitytään seikkailuun”, toteavat pääosien esittäjät kuin yhdestä suusta. Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan levittää elokuvateattereihin SF Studios ja televisioensi-ilta nähdään myöhemmin Nelosella. SVOD-oikeudet on hankkinut Elisa Viihde.