STOP THE PRESS!

Suomalaisilla on Kalevalan lisäksi muitakin kansallisaarteita

Kansallismuseon ja Metropolia Ammattikorkeakoulun toteuttama Kansallisaarteen etsintä -kampanja kerää Suomen juhlavuoden kunniaksi suomalaisten aarteita verkkosivuilla ja Instagramissa. Osa aarteista valitaan esille Kansallismuseon näyttelyyn joulukuussa 2017.

Aarteita voi ilmoittaa mukaan kampanjaan syyskuun loppuun asti. Tähän mennessä aarteeksi on ilmoitettu muun muassa kauniita talvimaisemia, isoäidin rakkauskirjeet, Nuuskamuikkunen, 56-vuotias nalle, muusikko Tumppi Varonen, Salatut elämät ja maahanmuuttajan saama Suomen passi. Myös isoisän vuolema puuhevonen, kirjastokortti, Saara Aalto ja ensimmäinen jalkapallo löytyvät aarteiden joukosta.

Kansallismuseon tehtävänä on menneen esittämisen lisäksi jatkuvasti tallettaa myös nykypäivää tulevia sukupolvia varten. Kampanja tuo hienosti esille tätä tehtävää, sanoo Kansallismuseon markkinointijohtaja Jonna Heliskoski.

Aarrejahti jalkautuu kesällä neljälle eri paikkakunnalle. Aarrekonttikiertue käynnistyy heinäkuussa Kotkan Tall Ship Races -tapahtumasta ja jatkaa matkaansa Kuopion kautta Ouluun ja Rovaniemelle. Aarrekontissa esitellään suomalaisten jakamien aarteiden lisäksi kiinnostavia aarteita Kansallismuseon kokoelmista.

Kansallismuseo osallistuu heinäkuussa myös Porin SuomiAreenaan, jossa sivutaan aarreteemaa hieman syvemmin paneelikeskustelussa.

Kansallisaarteen etsintään voi lähettää oman aarteensa 22.9.2017 asti. Kampanja huipentuu joulukuussa Kansallismuseon pop up -näyttelyyn, johon osa aarteista valitaan esille.

Aarrekonttikiertueen aikataulu
Kotka 12.7.–16.7.2017
Kuopio 28.7.–29.7.2017
Oulu 15.8.–17.8.2017
Rovaniemi 18.8.2017–20.8.2017

Lisätietoa
Kansallisaarteen etsintä

Kansallisaarteen etsintä -dokumenttisarja Yle Areenan Suomi100-kanavalla. Dokumentit ovat Metropolia Ammattikorkeakoulun tv- ja radiotuotannon opiskelijoiden tuottamia.

Kansallisaarteen etsintä -kampanja on käynnissä 31.12.2016–22.9.2017. Kampanja on Kansallismuseon, Metropolian, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Suomi100-hankkeen yhteinen.

www.kansallismuseo.fi