STOP THE PRESS!

Haastattelussa: muusikko Pharrell Williams

HIDDEN FIGURES – varjoon jääneet paljastaa uskomattoman ja kertomatta jääneen tositarinan joukosta naisia, jotka muuttivat perusteellisesti koko Yhdysvaltoja – suuntaamalla tähtiin. Elokuva kertoo tärkeän tarinan menneisyydestä, NASA:n eliitti-tiimin mustista naismatemaatikkoista, jotka auttoivat voittamaan kisan avaruuteen Amerikan kilpailijaa Neuvostoliittoa vastaan ja samaan aikaan syöksivät tasa-arvon ja yhtäläisten mahdollisuuksien unelman raketin lailla eteenpäin.

Elokuvan on ohjannut Theodore Melfi (St. Vincent) ja sen tähtinä nähdään Oscar-ehdokas Taraji P. Henson (Empire, Benjamin Buttonin uskomaton elämä, Hustle & Flow), Oscar-voittaja Octavia Spencer (Outolintu-sarja: Uskollinen, Fruitvale Station, Piiat), laulaja Janelle Monáe (Moonlight) tämän elokuvadebyytissä, sekä kaksinkertainen Oscar-voittaja Kevin Costner (Unelmien kenttä, Tanssii susien kanssa).

Kymmenkertainen Grammy-voittaja Pharrell Williams, musiikin, muodin ja suunnittelun väkevä moniottelija, toimi sekä säveltäjänä, että tuottajana. Williams liittyi projektiin mukaan aikaisessa vaiheessa, erityisesti sen tarinan inspiroimana, joka tapahtui kymmenen mailin päässä hänen kotikulmiltaan Virginiassa. Hän teki yhteistyötä yhdeksänkertaisen Oscar-ehdokkaan Hans Zimmerin kanssa elokuvan musiikin parissa ja antoi oman panoksensa useiden alkuperäisten kappaleiden muodossa.

K: Elokuva sijoittuu aikaan paljon ennen syntymääsi, mistä löysit inspiraation musiikkiin?

Williams: Tarina sijoittuu Virginian osavaltion kaupunkiin, mistä olen kotoisin, joten kasvoin sen ajan musiikin parissa. Tarkoitus oli myös palvella näiden naisten tarinaa. He olivat todella päättäväisiä ja pystyivät vain näkemään Pohjantähden. Heidän asemassaan heidän matematiikkaansa ei estetty, eikä sitä ikinä vääristetty sen ajan yhteiskunnan paineissa sen takia, että he olivat mustia ja/tai naisia.

K: Kuka on suosikkiartistisi tuolta ajalta?

Williams: Stevie Wonderia pidän uskomattomana artistina yhä tänäkin päivänä.

K: Lapset haaveilevat astronautin urasta, kun he tulevat isoiksi. Oliko sinulla sellaisia haaveita?

Williams: Olen ollut hulluna avaruuteen aina lapsesta saakka, mutta en ikinä ajatellut mennä sinne,. Katselen mielelläni tähtiä täältä maasta käsin.

K: Jos asuisit avaruusasemalla kuukausia, minkälainen olisi soundtrackisi siellä?

Williams: Pidän niin paljon kaikenlaisesta musiikista, että en voisi valita vain yhtä.

K: Minkä soittimen veisit mukanasi avaruuteen?

Williams: Jos se vaan mitenkään mahtuisi, niin ottaisin pianon.