STOP THE PRESS!

Paolo Cognettin Kahdeksan vuorta voitti Italiassa kaksi Premio Stregaa

Kahdeksan vuortaItalialaisen kirjailijan Paolo Cognettin romaani Kahdeksan vuorta (Le otto montagne) on voittanut 6.7.2017 Italiassa kaksi merkittävää palkintoa: Premio Stregan ja nuorten kirjailijoiden Premio Strega Giovanin. Strega-palkinto on Italian arvostetuin kirjallisuuspalkinto, joka on vuodesta 1947 alkaen jaettu vuosittain parhaalle proosateokselle. Bazar julkaisee Lotta Toivasen suomentaman Cognettin romaanin 10. elokuuta.

Kahdeksan vuorta on vangitseva ja tarkkanäköinen kuvaus kahden vuoristossa ystävystyvän pojan kasvamisesta mieheksi. Cognettin romaanissa unelmat ja pettymykset, menneisyyden taakat ja uuden löytämisen riemu peilautuvat tarinaa eteenpäin kuljettavista raudanharmaista jyrkänteistä, vuoripuron keväisestä solinasta ja jaetusta hiljaisuudesta vuoristomajan lämmössä. Paolo Cognettin aistivoimaiset kielikuvat sekä konstailematon ja hallittu kerronta punovat pienistä elementeistä suuren tarinan.

Milanosta kotoisin oleva Paolo Cognetti (s. 1978) on monipuolinen tarinankertoja, joka on kirjailijan työnsä lisäksi työskennellyt dokumenttielokuvien parissa. Kahdeksan vuorta on Cognettin kuudes teos, mutta ensimmäinen, joka julkaistaan suomeksi. Ilmiöksi nousseen kirjan oikeudet myytiin hetkessä 30 maahan. Teoksellaan nyt tuplasti Strega-palkittu Cognetti on ollut ehdolla palkinnon saajaksi myös aiemmin, vuonna 2013.

Paolo Cognetti
Kahdeksan vuorta
Alkuteos Le otto montagne
Suomentanut Lotta Toivanen
Sidottu, 240 sivua
Saatavana myös sähkökirjana