STOP THE PRESS!

Lappeenrannassa istutetaan syyskuussa Suomi 100 hengessä Tulevaisuuden kuusia

Lappeenrannan kaupunki organisoi keskiviikkona 27.9.2017, Vesan päivänä, reilun sadan kuusen vesan istutusta ympäri kaupunkia.

Lapset ja nuoret kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa istuttavat tuolloin Tulevaisuuden kuusen taimia päiväkotien ja koulujen pihoille ja päivän päätapahtuma sijoittuu Veteraanipuiston viereen, jonne tullaan istuttamaan sadan kuusen metsikkö.

– Tarkoituksena on näin yhdessä kaupunkina ja sen asukkaina ja eri toimijoina kunnioittaa Suomi 100 -vuoden teemaa, kertoo Lappeenrannan kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen.

100 kuusen metsikkö Veteraanipuiston viereen

Lappeenrannan kaupunki kutsuu sekä virkamiesjohtoaan että luottamushenkilöitään mukaan rakentamaan yhdessä Suomen ja Lappeenrannan tulevaisuutta. Paikalla Tulevaisuuden kuusta on istuttamassa muun muassa Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Asukkaat, yritykset ja muut toimijat voivat osallistua ostamalla kuusen

Suomi 100 kutsuu myös yksittäisiä asukkaita, yrityksiä, yhdistyksiä ja muita toimijoita mukaan tulevaisuutta rakentamaan kuusen taimen oston ja istuttamisen muodossa.

Yksittäisillä asukkailla, yrityksillä, yhdistyksillä ja muilla toimijoilla on mahdollisuus ostaa oma taimi. Taimen ostaminen tapahtuu Tulevaisuuden kuusi -sivuston kautta (http://www.tulevaisuudenkuusi.fi/material/fi/). Kuusipaketin hinta on 100 euroa. Paketti sisältää kuusen taimen lisäksi juhlakirjan sekä kuparilaatan, johon voi itse kaiverruttaa lahjoittajan nimen.

Päästäkseen mukaan Lappeenrannan Veteraanipuiston vieressä tapahtuvaan Tulevaisuuden kuusen taimen istuttamiseen 27.9.2017, tulee ilmoittaa halukkuutensa olla mukana kaupunginpuutarhuri Hannu Toloselle sähköpostitse osoitteeseen hannu.tolonen(at)lappeenranta.fi tai käydä kertomassa osallistumisensa kaupungintalon asiakaspalvelupiste Winkkiin.

– Lappeenrannan omaan istutustapahtumaan on jo ilmoittautunut joukko lappeenrantalaisia yrityksiä ja muita toimijoita ostamalla oman kuusen. Ja toki edelleen ehtii osallistua kuusen oston kautta Lappeenrannan omaan istutustapahtumaan, kertoo Hannu Tolonen.

Tulevaisuuden kuusi on historiallinen kampanja

Kampanja jatkaa Itsenäisyyden perinteitä Itsenäisyyden kuusen (1917) ja Kotikuusien (1967) sekä myöhemmin muiden istutettujen juhlapuiden jälkeen. Tulevaisuuden kuusen virallinen suojelija on Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kun Suomi itsenäistyi sata vuotta sitten, kylvettiin Itsenäisyyden kuusi Helsingin Kaivopuistoon Helsinkiin. Kun Suomi täytti 50 vuotta vuonna 1967, istutettiin eri puolille maata yli 30 000 Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettua jälkeläistä, Kotikuusta. Nyt kun Suomi täyttää sata vuotta, suomalaiset istuttavat jälleen itsenäisyyden juhlakuusia, Itsenäisyyden kuusen siemenistä kasvatettuja Tulevaisuuden kuusia.

Tulevaisuuden kuusi -kampanjan tavoitteena on, että mahdollisimman moni Suomessa asuva, ulkosuomalainen ja Suomen ystävä juhlistaa satavuotiasta Suomea istuttamalla juhlavuoden puun. Keskiössä ovat lapset ja nuoret.

Kampanja tarjoaa mahdollisimman monelle tilaisuuden kunnioittaa itsenäisyytemme historiaa ja tukea tulevaisuuden kestävää kehitystä istuttamalla yhdessä juhlapuita satavuotiaalle Suomelle. Kampanja korostaa myönteistä yhdessä tekemisen tunnetta, joka kanavoidaan käytännön toimintaan.

Puita istutetaan perinteen mukaisesti yksittäin ja metsiköiksi. Istuttamisesta vastaavat koulut, kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja yksittäiset kansalaiset.

 

Virallinen sivusto: http://www.tulevaisuudenkuusi.fi/