STOP THE PRESS!

Kellokosken sairaalamuseo avautuu viikoksi – Mahdollisuus tutustua mielisairaanhoidon historiaan

Heinäkuussa Kellokosken sairaalamuseo avaa ovensa yleisölle Tuusula-viikolla 18.–23.7. Tervetuloa tutustumaan mielenkiintoiseen mielisairaanhoidon historiaan – ilmaiseksi.

Kellokosken sairaalamuseo kätkee sisälleen länsimaisen mielisairaanhoidon historian – sen helmet ja hairahdukset. Sairaalan perustamisesta 1915 karttunut kokoelma toimii yhä alan opetuskokoelmana. Sairaalamuseossa loistavat myös originellit potilaat. Kohtaat mielen oikkuja heijastelevat esinekeräelmät ja mm. Prinsessan kirjontatyöt. Sairaalamuseo ei jätä kylmäksi vaan kertoo ihmismielen rikkaudesta ja haavoittuvuudesta ja myös hoivatyön ammattilaisten rakkaudesta vaikeaan lajiinsa – psykiatriaan!

Museon avoinnapidosta vastaa Tuusula-viikon ajan Tuusulan museo. Museotoimi tekee samalla sairaalatoiminnan ja sairaalatyön historian tallennusta ja toivoo kontakteja muun muassa sairaalan nykyiseen ja entiseen henkilökuntaan. Sairaalamuseo on avoinna tilauksesta myös 25.–28.7. Vierailuista voi sopia vs. museoamanuenssi Harri Nymanin kanssa.

Kellokosken Sairaalamuseo Vanha Valtatie 198, 04500 Kellokoski

Museo avoinna: 18.–21.7. ti–pe klo 11–17 22.–23.7. la–su klo 12–16 25.–28.7. tilauksesta ryhmille

Vapaa sisäänpääsy!