STOP THE PRESS!

Pekka Halonen ja Tuusulan taiteilijayhteisö Eino Leinon silmin

Eino Leino saapuu Halosenniemeen kertomaan tarinoita ystävästään Pekka Halosesta sekä muista Tuusulan Rantatien taiteilijoista. Rantatien runoruhtinaaksikin kutsuttu Leino kertoo heräävän kansakunnan taiteilijoista tarinoita, joita et ole ennen kuullut. Hän avaa sadan vuoden takaisten symposioveljien ja – sisarten paheksuttuakin elämäntapaa Tuusulan rantatiellä ja Helsingin ravintoloissa. Eino Leinon roolissa esiintyy näyttelijä Heikki Lund, joka esittää tätä ”Rantatien Runoruhtinasta” jo monen vuoden kokemuksella.

Pekka ja Maija Halonen tutustuivat häämatkallaan vuonna 1895 Paltamon Kivesjärvellä 17-vuotiaaseen nuoreen runoilijaan Eino Leinoon. Siitä alkoi läpi elämän kestänyt ystävyys, ja vaikka Halonen ja Leino olivat hyvin erilaisia persoonia, keskustelut kulttuurista ja taiteesta yhdistivät kahta erilaista taiteilijaa. Leino oli usein nähty vieras Halosenniemessä varsinkin aikoina, jolloin hän kaipasi vakautta elämäänsä.

Rooliesitykset Halosenniemessä museon sisäänpääsymaksun hinnalla:

  • keskiviikkona 26.7. klo 15.00
  • torstaina 3.8. klo 15.00
  • keskiviikkona 9.8. klo 15.00
  • torstaina 24.8. klo 15.00

Museon pääsymaksut 8/6/2 €, Museokortilla ilmaiseksi.

Kesän taidenäyttely

Samalla käynnillä voi tutustua Halosenniemen ”Into, toivo, rohkeus” -näyttelyyn, joka juhlistaa satavuotiasta Suomea. Näyttely tuo esille Tuusulanjärven ympäristöön 120 vuotta sitten syntyneen taiteilijayhteisön merkitystä suomalaiselle taiteelle ja kulttuurille. Yhteisön taiteilijat – niin kuvataiteen, kirjallisuuden kuin musiikin saralla loivat rohkeasti, mieli intoa ja toivoa täynnä vankkaa pohjaa suomalaisuuden kuvastolle vaikuttaen voimakkaasti suomalaisen ja suomenkielisen kulttuurin kehitykseen. Näyttely on avoinna 3.9. asti ti–su klo 11–18.

HALOSENNIEMI
Tuusulan taidemuseo
Rantatie, Tuusula
p. 09 8718 3466
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi