STOP THE PRESS!

Taiteilija Maria Jauhiaisen Kesäretki-näyttely avoinna Someron Kivimeijerissä

Maria Jauhiainen: KESÄRETKI - Kolmiulotteisia piirroksia varjoineenTaiteilija Maria Jauhiaisen Kesäretki-näyttely avoinna Someron Kivimeijerissä 13.8.2017 saakka

Kultapilviä, leijuvaa unta, kirjanpainajien reittejä, luonnon alttareita. Metallitöistään ja uniikkikoruistaan tunnettu ja palkittu taiteilija Maria Jauhiainen on rakentantanut tilallisen kokonaisuuden uusista teoksistaan. Jauhiaisen näyttely KESÄRETKI – Kolmiulotteisia piirroksia varjoineen on tänä kesänä avoinna Someron Kivimeijerissä.

Teokset ovat saaneet innoituksensa lehtien suonirakenteista, luonnon muodoista ja elämän muutostiloista. ”Lehtien suonet kuljettavat vettä ja elintärkeitä ravinteita lehden joka osaan, fotosynteesi toimii ja kasvi kukoistaa tuottaessaan maailmaan happea. Näen tämän kuvana elämän jatkuvasta muutostilasta”, taiteilija Maria Jauhiainen kuvailee.

Maria Jauhiainen on tutkinut lehtien suonirakenteita ja luonnon muotoja piirtämällä sekä hahmottanut näistä universaaleja rakenteita. Hyönteisten siivet, tieverkostot ja jopa polveilevat ajatukset tai keskustelun kulut heijastelevat kaikki näitä suonirakenteita. ”Samankaltaisia kuvioita syntyy, kun lasitteen pinta särkyy. Tai kun tietyt hyönteiset kuoriutuvat, kasavat ja kehittyvät puun nilassa. Nämä rakenteet tulevat esiin myös silloin, kun jokin kuolee ja pehmeät osat hajoavat ensimmäisenä. Tällaiset kasvun ja hajoamisen kartat, verkkomaiset suonirakenteet ja pinnan viivapiirrokset, ovat minulle vahva elämän kiertokulun symboli ”, Jauhiainen kertoo. Näyttely sisältää kolmiulotteisia metallipiirroksia sekä teoksia keramiikasta ja puusta.

Maria Jauhiainen on työskennellyt itsenäisenä taiteilijana kansainvälisesti siitä lähtien kun valmistui Lontoon Royal College of Artista metalli- ja korutaiteen osastolta taiteen maisteriksi vuonna 2000. Hänen teoksiaan on arvostetuimmissa museokokoelmissa, kuten New Yorkin MoMA, Lontoon V&A, Pariisin Musée des Arts Decoratifs, sekä lukuisissa yksityiskokoelmissa ympäri maailman.

Maria Jauhiainen – KESÄRETKI – Kolmiulotteisia piirroksia varjoineen Someron Kivimeijerissä 13.8.2017 saakka.

Osa Someron Kivimeijerin Paimionjoki-näyttelykokonaisuutta. Avoinna päivittäin klo 12-18. Aikuiset 5 €, lapset 3 €.