STOP THE PRESS!

Helsingin kaupunginmuseossa jo puoli miljoonaa kävijää

Helsingin kaupunginmuseo

Museon 500 000:s asiakas Alexis Kallio poikansa Jasparin kanssa menossa Lasten kaupunkiin.

Senaatintorin kulmalla sijaitsevassa Helsingin kaupunginmuseossa on vieraillut avaamisensa jälkeen jo puoli miljoonaa kävijää.

Uudistunut Helsingin kaupunginmuseo avattiin 13.5.2016 Senaatintorin laidalle, Aleksanterinkadun ja Katariinankadun kulmaan. Helsingin kaupunginmuseo saavutti vuoden 2016 kävijätavoitteensa neljässä kuukaudessa ja keräsi vuoden loppuun mennessä peräti 315 334 kävijää, ollen näin Suomen kolmanneksi suosituin museo. Vuonna 2017 kävijätahti on vain kiihtynyt ja museossa on alkuvuonna vieraillut jo 185 000 kävijää, joka ennustaa kaikkien aikojen ennätysvuotta.

-”Uskomme, että kävijäsuosioon vaikuttaa museon helppo lähestyttävyys ja mahtava julkisuus toukokuussa niin Vuoden museo 2017 -palkinnosta kuin arvostetun brittiläisen Museums + Heritage Awards -museokisan kansainvälisen sarjan voitosta”, sanoo museonjohtaja Tiina Merisalo.

Museon 500 000:s kävijä astui museoon keskiviikkona 19.7., kun Alexis Kallio tuli Helsingin Munkkivuoresta kolmivuotiaan poikansa Jasparin kanssa viettämään aikaa Lasten kaupungissa, jotta ”Jasparilla olisi jotakin mukavaa tekemistä”.

Museovieraat ovat olleet kotimaisia ja ulkomaisia matkailijoita, ja ennen kaikkea helsinkiläisiä, jotka ovat löytäneet museosta uuden olohuoneen itselleen. Museo on auki joka päivä ja museoon on aina vapaa pääsy.

Tällä hetkellä kaupunginmuseossa voi Lasten kaupungin lisäksi vierailla Helsingin valitut palat -näyttelyssä, virtuaalielämys Aikakoneessa ja Helsexinki-näyttelyssä, joka on avoinna 28.1.2018 saakka.