STOP THE PRESS!

Fiskarsin kesänäyttelyssä rakennetaan 100 tulkintaa kotoutumisesta

Hima, kolo, pesä, kämppä, murju, palatsi, kontu, lukaali vai mörskä?

Fiskarsilaisen muotoilijan Tuulia Penttilän tuottamissa KOTO-työpajoissa pureudutaan kodin käsitteeseen taiteen ja muotoilun keinoin.

Yhdessä fiskarsilaisten taiteilijoiden ja muotoilijoiden, turvapaikanhakijoiden ja paikallisten asukkaiden kanssa etsitään luovia ratkaisuja kotoutumisen haasteisiin. Fiskarsin ruukissa elokuussa 2017 toteutettavat työpajat tarjoavat inspiroivan ympäristön ihmisten ja kulttuurien vuoropuhelulle.

KOTO-työpajoissa toteutetaan 100 erilaista tulkintaa kotoutumisesta, 100 erilaista näkökulmaa kodin merkityksestä kotimaassamme. Työpajat ovat osa osuuskunta Onoman Greetings from Suomi -kesänäyttelyn oheisohjelmistoa.

Omakoto-työpajassa sisustetaan 1:10 pienoismalli 12 neliön kokoisesta huoneesta. Yhden huoneen kautta avautuu ikkuna niin kulttuurisiin vaikutteisiin kuin omaan maailmaamme. Oman tilan merkitys avautuu monelle vasta kun joutuu luopumaan kodista. Pienoismallin sisustamiseen on tarjolla inspiraatiomateriaalia sekä runsas kirjo tekniikoita.

Lintukoto-työpajassa suunnitellaan ja valmistetaan koteja muuttolinnuille. Erilaisia materiaaleja ja tekniikoita käyttäen loihditaan hulppeat kesäresidenssit pitkämatkalaisille. Työpajan alustaa kuvin ja tarinoin valokuvaaja Lasse Kylänpää, joka kertoo muuttolintujen matkasta. Esitys pohjautuu 2015 julkaistuun kirjaan ”Linnuntie”.

Ajankohdat:

Omakoto-työpaja Fiskarsin Makasiinissa 19.8.2017 klo 14

Lintukoto-työpaja Fiskarsin Makasiinissa Suomen luonnon päivänä 26.8.2017 klo 14

Ikäsuositus työpajoille: yli 12-vuotiaille.
Työpajat ovat maksuttomia. Osallistujamäärä on rajoitettu, joten työpajoille on ennakkoilmoittautuminen 11.8. mennessä osoitteeseen tuulia@tuuliapenttila.fi.

Molempiin työpajoihin on avoimet ovet, joten siellä voi käydä myös piipahtamassa tutustumismielessä tai osallistua non-stop-pajalle. Lisätietoja: www.fiskarsvillage.fi / tuulia@tuuliapenttila.fi

KOTO-työpajoja tukevat Koneen Säätiö ja MLL:n Fiskarin paikallisyhdistys.