STOP THE PRESS!

Tamperelainen Ravintola Henriks avaa ensi kertaa kesäravintolan

Henriksin kupliva pop-upTamperelaisen ravintolamaailman kestosuosikki Ravintola Henriks aloittaa tulevan syyskauden vauhdikkaasti ja avaa nyt ensi kertaa kesäravintolan. Henriksin Kupliva Pop Up tarjoaa loppukesällä 28.7.-12.8. ruokia ja juomia pieneen hintaan myös terassilla. Menussa tuoksuvat kesäiset maut ja kuuman grillin aromit. Annoksia voi noutaa myös mukaan.

”Haemme Pop Upilla uusia ideoita Henriksin syyskauteen”, vihjaa ravintoloitsija Saara Sinivuori.

Henriksin kokki Valtteri Hakkarainen on ideoinut kevyen ja monipuolisen menun. Grillissä valmistuvat hodarit, ribsit ja kesäiset kasvikset Valtterin tapaan. Käsin tehdyt rieskat saavat erilaisia täytteitä – kalaa, savumuikkua ja kasviksia. Suositusjuomana toimii Pyynikin Käsityöläispanimon vehnäolut Sessio Wheat ja kuplivaakin on edulliseen hintaan. Laadukas á la carte -lista on tarjolla myös Pop Upin aikana.

”Annokset muuttuvat päivän, sään ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan”, kertoo kokki Valtteri Hakkarainen. Hän hakee innoitusta uusimmista ravintolatrendeistä ja tunnustautuu myös rouhean ruoan ystäväksi.

Tampereen klassikkoravintoloiden kärkipäähän kuuluva, 30 vuotta samalla paikalla asiakkaita palvellut Henriks tunnetaan á la carten lisäksi edullisesta lounaasta, Lauantaibrunssista, Bistrolistasta ja Kasvimenusta. ”Nyt on hyvä aika tehdä jälleen uusi avaus. Me ja asiakkaamme arvostamme juuriamme, mutta seuraamme tiivisti alan kehitystä ja asiakkaidemme toiveita”, Saara Sinivuori toteaa.

Ravintola Henriksin Kupliva Pop Up 28.7.-12.8. ti-to klo 16-21 ja pe-la klo 16-22.

 

Tampereen Satamakadulle 30 vuotta sitten, vuonna 1986, avattu Henriks on yksi kaupungin pitkäikäisimmistä ravintoloista. Ravintola sai Chaîne des Rôtisseurs -kilven jo perustamisvuonnaan ja Vuoden ravintolan tittelin ensimmäisenä Tampereella vuonna 1989. Saara Sinivuoren omistuksessa Henriks on ollut vuodesta 1992. Palkittu ravintoloitsija Sinivuori on toiminut alalla 44 vuotta. Hän on Aleksin Ravintolat -ketjun perustaja. Ketjusta on kasvanut vuosien saatossa yksi merkittävimmistä alan yrityksistä Tampereella. Aleksin Ravintolat -ketjuun kuuluu tällä hetkellä Henriksin lisäksi viisi muuta ravintolaa: Technopoliksessa toimiva Aleksis, klassikkoravintola Tiiliholvi, tilaus- ja juhlaravintola Laterna ja yöelämän kestotähti Doris.

Tässä hieman visuaalisia maistiaisia Henriksin kokin Valtteri Hakkaraisen loihtimina.